Nova vest
Fudbal 16

12.10.2024.

8:30

"Divimo se Hrvatima"

Selektor fudbalske reprezentacije Škotske Stiv Klark biranim rečima pričao je o hrvatskim fudbalerima i hrvatskoj reprezentaciji pred duel ove dve selekcije (subota 18).

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/Julio Munoz

Škoti ne znaju za pobedu već osam utakmica, a protiv Poljske i Portugala u septembru su tragično su gubili bodove u poslednjim minutama.

Bez obzira što ih na Maksimiru čeka favorizovana Hrvatska, selektor gostiju Stiv Klark veruje da njegov tim može pomrsiti račune bronzanoj reprezentaciju sa poslednjeg Svestkog prvenstva.

"Naravno da verujem. Hrvatska je favorit, ali došli smo da se takmičimo. Recept je uvek isti. Da bismo bili uspešni, moramo što više kontrolisati loptu i ne dati suparniku da razviju svoju igru. Uvek postoje šanse za pozitivan rezultat. Treba se nadati i verovati. Igramo za svoju zemlju, moramo se boriti. Moramo smanjiti broj grešaka u opasnoj zoni. To nas je skupo stajalo u prošlim utakmicama".

Na pitanje kako vidi Hrvatsku do sada u Ligi Nacija, rekao je:

"Izgleda dobro, upisala je pobedu protiv Poljske i igrala jako dobro. Hrvatska je jako dobra, no to nije ništa novo".

Klark je dao komentar i na pitanje kako je Hrvatska konstantno u vrhu svetskog fudbala iako ima manju populaciju od Škotske kao i lošije uslove.

"Divimo se Hrvatskoj, ima fantastične rezultate. Tako mala zemlja, otprilike kao Škotska, a proizvodi top-igrače. I to svetske igrače, ponajbolje na svetu, kao što je Luka Modrić. Divimo se i zavidimo Hrvatskoj.

Dodao je kako ulazak u elitni razred Lige nacija veliki izazov za njegovu ekipu.

"Kada igrate u najvećem razredu Lige nacija, onda ste nešto dobro učinili, ovo takmičenje je veliki izazov za nas. Moramo gledati i širu sliku, bilo je dosta elemenata sa kojima možemo biti zadovoljni, ispred nas su kvalifikacije za svetsko prvenstvo".

 

Podeli:

Komentari 16

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Gracias

Došao je i taj dan. Znali smo da dođe. Znali smo čak godinama unazad da je jako blizu. I uprkos tome, dočekali smo ga nespremni.

Luka Nikolić

12:50

2 d

Novo Sport Video Menu