Nova vest
Fudbal 6

11.10.2024.

22:41

Nemačka dominirala, pa strepela u Zenici – gostima poništena tri gola

Reprezentacija Nemačke savladala je Bosnu i Hercegovinu u gostima rezultatom 2:1 u okviru 3. kola A Lige Nacija.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Armin Durgut

Dvostruki strelac za ekipu Julijana Nagelsmana na "Bilinom Polju" u Zenici bio je fudbaler Štutgarta Deniz Undav, kome je i poništen jedan pogodak.

Bio je to jedan od tri nevažeća gola Nemaca ove večeri.

U prvom poluvremenu VAR je poništio i pogodak Tima Klajdinsta, a u drugom mahač je signalizirao nedozvoljenu poziciju Gnabrija u momentu kada mu je poslata lopta, a on je u nastavku akcije smestio u mrežu.

Nemci su brzo potom kažnjeni, Edin Džeko je pogodio mrežu gostiju u 71. minutu i pravo niotkuda u dotad potpuno neravnopravan meč uneo dozu neizvesnosti.

BiH, ipak, nije imala snage, niti kvaliteta da zada još jedan udarac ekipi koja je sve vreme imala punu kontrolu utakmice i vladala situacijom na terenu.

Tanjug/AP Photo/Armin Durgut

Propustili su Nemci priliku da još u prvom poluvremenu završe posao, pri vođstvu 2:0 nisu iskoristili šanse, dok je najbolju u prvom delu meča za BiH propustio igrač koji blista ove sezone u dresu Štutgarta - Demirović.

On je pri vođstvu gostiju od 1:0 pogodio prečku gola Nibela.

Minut kasnije stigla je kazna - Demirovićev saigrač Undav je drugim golom duplirao vođstvo gostiju i usmerio meč u željenom pravcu.

Undav nije imao sreće da sjajnu partiju kruniše het-trikom iako je imao prilike za tako nešto.

Blistao je ove večeri još jedan igrač Zvezdinog rivala u Ligi šampiona - Mitlštat je upisao asistenciju za gol Undava.

Selekciji koju sa klupe vodi Sergej Barbarez ovo je bio osmi poraz u poslednjih devet utakmica u svim takmičenjima, a nakon tri kola u grupi 3 Lige Nacija, poslednja je sa osvojenim bodom.

Nemačka je prva sa sedam bodova.

Standings provided by Sofascore

Duel BiH - Nemačka mogli ste da  ratite uživo uz B92.sport LIVE BLOG.

Završeno

20:47

Semafor
Džeko 71 - Undav 30, 36
  BiH   GER  
  1 : 2  

22:43

Kraj - pobeda Nemačke

Na kraju, tesna pobeda Nemačke koja je postigla dva važeća i tri nevažeća gola, za konačnih 2:1 u Zenici, uz pogodak Edina Džeka na drugoj strani.

Dvostruk istrelac za goste bio je Deniz Undav.
 

22:38

90+3' Dva minuta nade za BiH

Nemci se brane sada već nekoliko minuta, doduše nisu napadi selekcije BiH intenzivni i opasni. Još dva minuta nade za domaći tim da dođe do podviga.

22:34

90+1' Barbarez pojačava napad

Napadač Tabaković je ušao umesto Kolašinca. Barbarez pojačava napad u dodatnom vremenu, idu domaći na sve ili ništa u meču u kojem su sve vreme bili u podređenom položaju - sada imaju šansu za remi.

22:32

87' Nemci brane vođstvo

Najjači udar igrača BiH u drugom poluvremenu, Nemci sada primorani da se brane od naleta protivnika. Šarić sjajno centrira sa leve strane, ali nije uspeo Demirović da uputi udarac glavom u duelu s Ridigerom.

22:25

82' Sreća po BiH

Barišić je srušio Gosensa tik uz liniji kaznenog prostora, čak je jedno stopalo igrača gostiju bilo unutar šesnaesterca, ipak gosti su dobili samo slobodan udarac mada su tražili penal .

Kimih je potom iz "prekida" pronašao Klajdinsta, opsno je to bilo po gol BiH, međutim ponovo se igrač Nmaca našao u ofsajdu.
 

22:21

78' Nemci bili blizu gola

Lepa, tropotezna akcija Nemačke koju je pokušao da završi rezervista Burghart, ipak Vasilj je na vreme izleteo i telom sprečio najgore po svoj tim.

Nemci vode, Nemci napadaju, daleko su bolji u ovoj utakmici, poništena su im tri gola, dva su dali, ali BiH je i pored svega toga i dalej u igri da izbori pozitivan rezultat.
 

22:15

70' Džeko - Bih se vraća!

Pogađa heroj BiH, za 1:2, za nadu domaće selekcije...

Sjajan korner je izveo Tahirović, momak koji je definitivno doneo kvalitet u igru BiH, a Džeko je bio spreman na drugoj stativi i glavom matirao Nibela.

"Bilino Polje" je eksplodiralo.

22:13

69' Treći poništeni gol Nemaca!

Ne važi ni ovaj gol gostiju koji su peti put zatresli mrežu BiH i treći put je pogodak poništen. Ovog puta je Gnabri bio za pola koraka u nedozvoljenoj poziciji u momentu kada je dobio pas.

Istrčao je napad, savladoa golmana BiH, ali je mahač signalizirao ofsajd poziciji fudbalera Bajerna.

22:12

68' Trostruka izmena kod Nemaca

Izašli su Mitlštat, Andrih i Undav, a ušli Gosens, Štiler i Burkart.

Podeli:

Komentari 6

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Gracias

Došao je i taj dan. Znali smo da dođe. Znali smo čak godinama unazad da je jako blizu. I uprkos tome, dočekali smo ga nespremni.

Luka Nikolić

12:50

1 d

Novo Sport Video Menu