Nova vest
Fudbal 0

11.10.2024.

23:40

"Pivo posle utakmice - uvek": Fudbaler Zenita izazvao polemike

Fudbaler Zenita Maksim Glušenkov rekao je da posle utakmica nadoknađuje izgubljenu tečnost tako što pije pivo.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

On je to prvo rekao, mirne duše, novinaru Nobelu Arustamjanu, a potom je o tome pričao i za "SBG Show".

"Da li smem da pijem? Da, naravno. Pivo. Zašto da ne?... Popijem dve od 0,5 litara. Koja je poenta da se pije ako ne može da se pije pivo?", rekao je saigrač našeg Strahinje Erakovića.

Njegova izjava došla je čak i do Dume, i reakcije su, uglavnom, pozitivne na izjavu fudbalera Zenita.

"Moj trener je govorio da je čaša vina lek. Poenta je u tome da se ne popije cela flaša i da se ne pretera. Jedna čaša s vremena na vreme je dobra za sportiste. Naravno, to ne znači da treba da se napijete, u svemu treba imati meru. Ali, na primer, moj hemoglobin je vrlo nizak i ponekad me je trener terao da malo popijem alkohol. Budmo iskreni, pivo je sto puta zdravije od koka-kole. Ili ruski kvas, jer je prirodan", rekla je na ovu temu poslanica u Dumi Svetlana Zurova, bivša uspešna klizačica.

U Zenitu nemaju ništa protiv što njihov fudbaler pije pivo.

"Obnavljanje zaliha vode u organizmu nakon utakmica sa pivom, je široko rasprostranjena metoda u svetu", izjavio je predsednik Upravnog odbora kluba iz Sankt Peterburga Aleksander Medvedev, za TASS.

Komentar povodom izjava Glušenkova dao je i nekadašnji trener Lokomotive Juri Sjomin. Dao je primer Nemačke.

"Nemci uvek piju pivo posle utakmica. Za svakoga je drugačije. Neko ne mogu ni da okuse, dok drugima prija čaša dobrog piva. Profesionalni fudbler je težak posao. Moraš biti u odličnoj fizičkoj kondiciji, pogledajte samo koliko utakmica igraju danas fudbaleri, 80. Tako da je konzumacija piva sasvim u redu".


 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Gracias

Došao je i taj dan. Znali smo da dođe. Znali smo čak godinama unazad da je jako blizu. I uprkos tome, dočekali smo ga nespremni.

Luka Nikolić

12:50

1 d

Novo Sport Video Menu