Nova vest
Fudbal 0

11.10.2024.

22:00

Siti zaradio 25 miliona na igraču koji nije ni debitovao za klub

Brazilski fudbaler Jan Kouto (22) skrasio se u Borusiji Dortmund koja će za njegovu "slobodu" morati da plati Mančester sitiju 25 miliona evra.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/RODRIGO JIMENEZ

Nekadašnji fudbaler Korićibe je ovog leta stigao na pozajmicu u nemački klub, njegovu treću od kada je 2020. godine potpisao ugovor sa Mančester sitijem, za koji, od dolaska na Ostrvo, nije upisao niti jedan meč.

On je dva puta bio na pozajmicama u Đironi, ovog leta se odlučio za Dortmund, a prema dogovoru dva kluba, uslov da ga "milioneri" otkupe je da odigra pet utakmica.

Kouto je do sada sakupio taj broj mečeva tako da je automatski aktivirao klauzulu i obavezu svog sadašnjeg klupa da plati "građanima" 20 miliona za transfer.

Dodatnih pet platiće na ime pozajmice.

Njega je svojevremeno Siti platio Korićibi šest miliona tako da je sasvim jasno koliko je ovo bio dobar posao engleskog kluba.

Kouto je najviše napredovao u Đironi, bio je deo tima koji je izborio Ligu šampiona i čak je skrenuo pažnju madridskog Reala koji je, navodno bio zainteresovan da ga dovede.

Odlučio se, ipak, za Borusiju gde je do izražaja došao njegov napadački stil igre sa pozicije krilnog igrača.

 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Gracias

Došao je i taj dan. Znali smo da dođe. Znali smo čak godinama unazad da je jako blizu. I uprkos tome, dočekali smo ga nespremni.

Luka Nikolić

12:50

1 d

Novo Sport Video Menu