Nova vest
Fudbal 1

11.10.2024.

17:34

Očajni Rusi – zakazali prijateljske sa Brunejima i Sirijom

Fudbalska reprezentacija Rusije u nedostatku rivala sa kojima mogu da igraju prijateljske mečeve, biraju drugorazredne i trećerazredne selekcije.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Ekipa Valerija Karpina igraće u aktuelnom FIFA terminu sa selekcijom Bruneja - 183. na rang listi Svetske fudbalske federacije.

U nedostatku boljih rešenja, "zbornaja" će odmeriti snage sa jednom od najslabijih reprezentacija sveta, što je novi udarac za ruski fudbal kojem je usled sankcija već dovoljno sužen izbor protivnika i u test mečevima.


Podsetimo, Rusija je u oktobru trebalo da igra meč sa Pakistanom, ali kako druga strana nije bila u mogućnosti da obezbedi najjači tim, pa je predložila rezerviste, odustalo se od te ideje jer je za Ruse taj predlog bio neprihvatljiv.

Bilo je u opšte pitanje da li će FS Rusije uspeti da zakaže bilo kakvu utakmicu, ali su na kraju uspeli - igraće protiv Bruneja. 

"Nastavljamo da učimo geografiju", ironično su pojedini ruski mediji preneli vest o novom rivalu nacionalne selekcije. 

Prethodni duel Rusija je igrala sa Vijetnamom u gostima.

Ruski fudbalski savez je zakazao još jedan prijateljski meč, za naredni mesec, a rival će takođe biti ekipa krajnje skromnih kvaliteta, selekcija Sirije.

Taj meč na programu je 19. novembra.

Oba meča igraće se na teritoriji Rusije.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Gracias

Došao je i taj dan. Znali smo da dođe. Znali smo čak godinama unazad da je jako blizu. I uprkos tome, dočekali smo ga nespremni.

Luka Nikolić

12:50

1 d

Novo Sport Video Menu