Nova vest
Fudbal 0

11.10.2024.

10:50

Selektor Engleske posle debakla: "Taktiku smo stestirali 20 minuta dan ranije" VIDEO

Fudbaleri Grčke priredili su senzaciju na otvaranju novog "reprezentativnog prozora" u Evropi.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

"Heleni" su u dramatičnoj završnici šokirali londonski "Vembli" i pobedili domaću Englesku 2:1.

Tako je na neslavan način na klupi "Gordog Albiona" debitovao vršilac dužnosti selektora Li Karsli.

"Ovo je razočaravajuće. Pričao sam o svemu s igračima. Neće nam uvek sve ići po planu, ali sada je najvažnije da dobro odgovorimo protiv Finske. Danas smo probali nešto novo i drugačije. Hteli smo da osvojimo sredinu i igramo drugačije nego inače. To je nešto što smo probali dan ranije na 20 minuta, eksperimentirali smo. Razočaran sam što nije uspelo. Ipak, ne treba imati prevelika očekivanja, probaćemo opet", rekao je Karsli.

"Šampioni Evrope – nikat to nećete pevati"

Vangelis Pavlidis doveo je Grke u vođstvo u 49. minutu, a u 83. poništen mu je gol za 2:0.

Četiri minuta kasnije Džud Belingem je udarcem van kaznenog poravnao rezultat, ali u četvrtom minutu sudijske nadoknade Pavlidis je iskoristio zbunjenost u engleskoj obrani i donio senzacionalnu pobedu Grčkoj.

"Kad pogledamo kvalitet naših igrača i način na koji smo danas primili golove, sve iz grešaka, možemo biti samo razočarani. Čak smo i gol za 1:1 postigli jer smo imali sreće. Mislim da je definitivno opcija da opet igramo s ovim sastavom. Moramo biti hrabri i isprobavati nove stvari. Važno je da izborimo promociju iz ove lige", dodao je selektor Engleske.

Apsolutni hit na društvenim mrežama je postao jedan transparent sa Vemblija kojim je jedan Grk provocirao Engleze što nisu osvojili EURO, za razliku od njegove selekcije.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Gracias

Došao je i taj dan. Znali smo da dođe. Znali smo čak godinama unazad da je jako blizu. I uprkos tome, dočekali smo ga nespremni.

Luka Nikolić

12:50

1 d

Novo Sport Video Menu