Nova vest
Fudbal 6

11.10.2024.

10:06

Nemci u Zenici u neverici gde igraju: "Šarmantno" VIDEO

Bosna i Hercegovina dočekuje Nemačku u Zenici ovog petka od 20.45 u Ligi nacija.

Izvor: Index

Profimedia/Hasan Bratic/DeFodi Images

Tim povodom nemački RTL snimio je unutrašnjost stadiona "Bilino polje", s posebnim naglaskom na svlačionice.

Prema tome uz kakve emotikone su objavili snimak utrobe zeničkog stadiona, nemački novinari su začuđeni i zabrinuti u kakvoj će svlačionici boraviti njihova reprezentacija.

Radijatori prljvi, klupe stare, pod neravan, ležaj pohaban

Nakon samo nekoliko kadrova jasno je da su svlačionice stadiona u Zenici i oprema daleko od komfora i luksuza na koji su navikli Nemci.

Na primer, radijatori su prljavi, klupe prastare, pod neravan, a ležaj za masažu potpuno pohaban.

Na konferenciji za medije jedno od prvih pitanja postavljenih nemačkom selektoru Julijanu Nagelsmanu i golmanu Aleksanderu Nibelu bilo je ono o stanju stadiona, pre svega svlačionica.

"Šarmantan stadion"

"Travnjak je dobar i to mi je važno. Što se tiče svlačionica i tuševa, o tome se ne brinem jer se tamo ionako neću tuširati. Ovo je šarmantan stadion. Igramo na takvim stadionima i to za nas nije ništa posebno. Naravno da igramo i na modernijim stadionima, a nisam siguran na šta je Demirović mislio. Verovatno na to da su navijači glasni", rekao je Nagelsman.

Ovako se Nagelsman osvrnuo na komentar Ermedina Demirovića, koji je saigračima iz Štutgarta rekao da ih na stadionu u Zenici čeka ono što još nisu doživeli.

Nibel je šaljivo odgovorio selektoru da će se on tuširati na stadionu te dodao: "Lepše je od školskih terena. Imali smo manje od jedne školske dvorane u Štutgartu godinu dana kad se obnavljao stadion".

Nemačka desetkovana

Iako je i dalje apsolutni favorit, Nemačka je u Zenicu stigla značajno oslabljena jer su brojni fudbaleri otkazali svoj dolazak na okupljanje reprezentacije selektoru Nagelsmanu, a najzvučnija imena bez kojih je ostao "Elf" su Jamal Musijala i Kai Haverc.

Nagelsman od ranije ne može računa na golmana Marc-Andrea ter Štegena, koga upravo Nibel menja između stativa.

Problema s izostancima ima i selektor BiH Sergej Barbarez, pošto na okupljanje "Zmajeva" nije došao Amar Dedić.

Sjajni bek Red Bull Salcburga se povredio na poslednjoj utakmici svog tima u austrijskoj Bundesligi.

Barbarez je uoči utakmice govorio i o "provokacijama" nemačkih medija, koji su ga nazvali "pokerašem koji je seo na selektorsku klupu".

"Uvek će biti ovakvih i onakvih članaka. Ali, kada je realno, uopšte nemam problem s tim. Ako nam nije motivacija prisustvo novinara u velikom broju, pun stadion i sve ostalo, onda nemamo šta tražiti", rekao je Barbarez koji je na ovoj poziciji zamenio Sava Miloševića.

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 6

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Gracias

Došao je i taj dan. Znali smo da dođe. Znali smo čak godinama unazad da je jako blizu. I uprkos tome, dočekali smo ga nespremni.

Luka Nikolić

12:50

23 h

Novo Sport Video Menu