Nova vest
Fudbal 0

10.10.2024.

18:33

Sautegejt neće skoro biti trener

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Engleske Garet Sautgejt rekao je da se još najmanje godinu dana neće vratiti trenerskom poslu

Izvor: Beta

Profimedia

.Sautgejt je podneo ostavku u julu dva dana posle poraza Engleske u finalu Evropskog prvenstva od Španije (1:2).

On je preuzeo ekipu 2016. godine i predvodio ju je do dva uzastopna finala Evropskog prvenstva i četvrtog mesta na Svetskom prvenstvu 2018. godine.

Spekulisalo se da bi mogao da preuzme Mančester junajted, ali je on govoreći na sastanku Asocijacije evropskih klubova (ECA) u Atini, odbacio mogućnost da se odmah vrati poslu.

"Neću raditi narednih godinu dana, to je sigurno. Moram da pružim sebi dovoljno vremena za dobre odluke. Kada napustite zaista važan posao morate svom telu i svom umu da date vreme. Uživam u životu, ne žurim", rekao je Sautgejt, preneo je Bi-Si-Si (BBC).

On je dodao da ima mnogo različitih prilika, a da je poslovna strana fudbala zanimljiva.

"Pozvan sam da održim govor na Harvardu i ima mnogo uzbudljivih životnih iskustava. Imam 54 godine i želim da uživam i da budem vrlo motivisan za narednih 10 do 15 godina, a najvažnije je da imam dovoljno vremena da donesem dobre odluke", naveo je Sautgejt.

On je rekao da neće biti selektor neke druge reprezentacije, kao i da će biti oprezan pre nego što se vrati poslu u klubu. Prethodno je trenirao Midlsbro, od 2006. do 2009. godine.

"Klubovi mogu da budu uspešni samo ako je sve usklađeno, pravo kroz klub. Takođe, znam da možda pametniji ljudi sede u upravama, a da su treneri nepotrebniji više nego što mislite kada ste tamo. Kao trener, mislite da ste najvažnija osoba. Sedeo sam u svakoj sali za sastanke u našoj zemlji osam godina i shvatio da sam samo mali deo u svemu tome", rekao je Sautgejt.

Englesku predvodi privremeni selektor Li Karsli.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Gracias

Došao je i taj dan. Znali smo da dođe. Znali smo čak godinama unazad da je jako blizu. I uprkos tome, dočekali smo ga nespremni.

Luka Nikolić

12:50

8 h

Novo Sport Video Menu