Nova vest
Fudbal 2

10.10.2024.

9:36

Enigma zvana Kustošija – hrvatski trećeligaš posle Barse ima igrača i za Real

Defanzivni vezni hrvatskog trećeligaša Kustošije i mlade reprezentacije Malija Baje Kulibali na meti je velikog Real Madrida.

Izvor: Index

Profimedia/Eurasia Sport Images jp

Tako tvrdi "Defensa sentral", portal specijalizovan za praćenje najvećeg španskog kluba.

Pod naslovom "Iznenađenje iz Hrvatske: Baje Kuulibali, Kalafatov autsajder za Real", navodi:

"Juni Kalafat, glavni Realov skaut, ističe igrača koji može da nadoknadi defanzivne manjkavosti Ančelotijeve ekipe nakon što je teška povreda Danija Karvahala oslabila ionako povredama opterećenu odbranu Reala. Usprkos tome što je isprva odlučeno da Real neće u zimskom prelaznom roku dovoditi igrače, sada nije isključeno da će Real u januaru posegnuti za pojačanjem u defanzivi", ističe "Defensa sentral" i dodaje:

"Nakon povrede Realovog dokapitena, Ančeloti na desnom boku ima samo Lukasa Vaskesa, ali njegova prirodna pozicija je na krilu. Militao bi, iako je štoper, mogao biti prebačen na bok. Ali on je još uvek povređen, a i njegovom prekomandom bi Real izgubio mnogo u srcu obrane".

Portal nastavlja sa analizom Ančelotijevih opcija.

"Ako bi se, ipak, odabrala ova opcija, sledi već isprobana rokada. Defanzivni vezni Čuameni preselio bi se na štopera i bio partner Ridigeru. Ančeloti je tako igrao prošle sezone. Francuz je jak, dominantan, a i zna da iznese loptu".

Svaka rokada pravi novu "rupu".

"Međutim, pomeranjem njega iz sredine Real tamo ima ozbiljnu rupu. Zato Real razmatra opcije dostupne na tržištu i tako dolazimo do toga da je Juni Kalafat našao Bajea Kulibalija, mladića (18) koji u Hrvatskoj igra i kao defanzivni vezni i štoper".

"Problem je što ga želi i Arsenal, a Real nema para"

Profimedia/ Just Pictures

Španci o igraču Kustošije pišu da se istakao u U17 reprezentaciji Malija na Svetskom prvenstvu prošle godine.

Njegova reprezentacija je pobedila Argentinu 3:0 te osvojila bronzanu medalju.

Problem s Kulibalijem je što je prvi favorit za njegovo dovođenje Arsenal i Real se tu ne može finansijski takmičiti jer sledeće sezone će morati dati mnogo za plate Alfonsa Dejvisa i Trenta Aleksander-Arnolda.

Čudesna Kustošija

Kustošija je u poslednje vreme poznata po tome da, iako niželigaš, posredstvom menadžera Endija Bare skupo prodaje supertalente u najjače lige.

Tako je plasirala Mikajila Fajea u Barselonu za 1,5 miliona evra, potom Dina Klapiju u Lajpcig za 3 miliona evra i Niku Tomaševića u isti klub za milion.

Kustošija je dobila bonuse na sledećem transferu Fajea, jer on je letos prodat francuskom Renu za 10 miliona evra.

I na transferima ostalih igrača u treće klubove klub iz Zagreba će dodatno zaraditi.

Tako će biti i sa željom Reala. Njega je u novembru prošle godine Kustošija kupila za 300.000 evra od "Academie de Football Let etoils du mande", a taj klub će dobiti i 25 odsto od sledećeg Colibalyjevog transfera.

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Gracias

Došao je i taj dan. Znali smo da dođe. Znali smo čak godinama unazad da je jako blizu. I uprkos tome, dočekali smo ga nespremni.

Luka Nikolić

12:50

3 h

Novo Sport Video Menu