Nova vest
Fudbal 0

8.10.2024.

22:54

Drkušić naoštren za Halanda: "Jedva čekam"

Reprezentativac Slovenije Vanja Drkušić motivisan je za borbu sa Erlingom Halandom u Ligi Nacija.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Ekipa Matjaža Keka skoro godinu dana je bez poraza, poslednji su pretrpeli od Danaca u prethodnim kvalifikacijama za Euro, i od tada ova selekcija deluje sve bolje.

Vrhunac sjajnih igara usledio je na EURO, odakle su se Slovenci vratili neporaženi u četiri utakmice protiv rivala koji su, na papiru, važili za jače (Srbija, Danska, Nemačka, Portugalija).

I novi ciklus Lige Nacija Slovenija je počela vrlo dobro, sa remijem protiv odlične Austrije (1:1) i rutinskom pobedom protiv Kazahstana (3:0).

Na redu je novi izazov, meč sa Norveškom koju će za dva dana na "Ulevalu" u Oslu predvoditi najbolji golgeter Premijer lige i jedan od najboljih napadača današnjice Erling Haland.

"Pripremamo se kao i do sada. Analizirali smo narednog rivala pomalo. Ali suština je da mi ne odstupamo od naših principa, naše igre, jer smo svesni da nam samo takav pristup može doneti uspeh", poručuje reprezentativac Slovenije Vanja Drkušić, jedan od najvažnijih defanzivnih aduta Matjaža Keka.

Profimedia

Slovenija se diči najboljom odbranom ove godine, računajući utakmice na EURO i uovdna dva kola Lige Nacija.

"Sazreli smo kao ekipa, toliko da nam je sada cilj da pobedimo svaki meč koji igramo", puca od optimizma Drkušić iza kojeg su takođe veliki dani u karijeri.

U Oslu mu predstoji, možda, i najveći izazov karijere - borba sa Erlingom Halandom.

"Sigurno, to je još jedan veliki izazov u mojoj karijeri. Jedva čekam da utakmica počne i da igram protiv jednog od najboljih napadača na svetu, možda i najboljeg u ovom trenutku. Nadam se dobroj utakmici".

Očekuje se da sa Jakom Bijolom Drkušić bude u srcu odbrane i da trpi najjače udare Halanda i Norvežana.

"Jaka i ja smo pričali o tome šta bi trebalo da radimo, šta Haland radi, kako igra, ali zaustaviti Halanda neće biti jedini zadatak nas defanzivaca, već čitavog tima. Ako budemo igrali koncentrisano, napadački, onda će rezultat biti dobar za nas. Odbrana je ključna stvar u našoj igri, ona je temelj svega... Koncentracija, fokus na protivnički gol kada imamo loptu, druge lopte, agresivnost, to su naši principi. Ako sve to implementiramo kako valja u igru, biće sve u redu".

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu