Nova vest
Fudbal 17

8.10.2024.

18:48

Rusi uvređeni ponudom Pakistana: "Šta smo mi, otpad?"

Fudbalska reprezentacija Rusije najverovatnije neće uspeti da pronađe rivala za oktobarski FIFA termin.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Rusima je zbog dobro poznate situacije i nametnutih sankcija drastično sužen izbor sparing rivala, pa sve ređe i igraju prijateljske utakmice. I kada zakažu utakmice, to su uglavnom rivali najnižeg ranga poput Belorusije, Kube, Vijetnama, Kenije...

U međuvremenu, za oktobar se pojavila opcija da se putuje za Pakistan i da selekcija Valerija Karpina odigra meč sa tamošnjom izabranom selekcijom, po mogućstvu najboljom.

Međutim, iz FS Pakistana stigao je odgovor da je za oktobar neizvodljiv meč sa najjačim timom, jer najbolji igrači neće uspeti da se okupe u tom terminu, ali će moći "drugopozivci", tojest fudbaleri koji se bore za reprezentativni status.

Takav predlog je u najmanju ruku bio uvreda za drugu stranu.

Tim povodom se oglasio počasni predsednik FS Rusije Vjačeslav Kološkov i poručio da bi bila sramota da Rusija prihvati taj predlog.

"Kako to mislite nezvanični tim Pakistana? Šta smo mi, neki otpad, da skupljamo sve što nam se ponudi? Mislim da uopšte ne sme biti ni priče o odigravanju takvog meča! Ni utakmica protiv tima sastavljenog od igrača iz naše lige ne dolazi u obzir, to je još gluplje. Koliko Rusija treba da padne nisko pa da igra sa amaterima? Da li ste pri sebi? Nema potrebe uopšte su upuštati u takve pregovore, to je besmislica. Igrati protiv nekih nedosralih timova ili još gore sa ekipom koju sastave mediji je ispod svakog nivoa", jasan je Kološkov. 

 

Podeli:

Komentari 17

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu