Nova vest
Fudbal 3

7.10.2024.

17:15

Kraj jedne legendarne karijere – Inijesta rekao zbogom fudbalu VIDEO

Jedan od najboljih španskih fudbalera svih vremena Andres Inijesta objavio je da se povlaći iz profesionalnih voda.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/JIJI PRESS JAPAN

Inijesta je tako u profesionalnom fudbalu bio sve do svoje 40. godine, kada je odlučio da je vreme za penziju. 

Španski fudbaler se tim povodom emotivnom porukom oprostio od svojih saigrača, gde je i objavio da napušta fudbal. 


Svoju poslednju sezonu Inijesta je proveo u klubu Emirejts, gde se zadržao jednu sezonu. 

Naravno da je sve svoje najveće uspehe postigao sa Barsleonom. U klubu u kojem je ponikao Inijesta je odigrao 442. utakmica na kojima je postigao 35 golova. 

Međutim ono što je najvažnije sa Barselonom Inijesta je osvojio devet titula prvaka Španije, šest puta je bio pobednik Kupa Kralja. Čak četiri puta je bio prvak Evrope, osvojio je i dva Superkupa Evrope. 

Posle boravka u Barseloni 2018. je odlučio da se preseli u Japan i tamo pojača ekipu Visel Kobea, gde je 2023. godine osvojio titulu u domaćem prvenstvu. 

Najveći i najznajačniji trofej je ipak osvojio sa reprezentacijom Španije, koji je i sam doneo, jer je u finalu Mundijala 2010. svojim golom doneo trofej prvaka sveta. 

Uz to sa reprezentacijom je dva puta postao i prvak Evrope (2008, 2012). 

Ostaće večita priča o čuvenoj postavi Barselone, u kojoj je bio prisutan čuveni tandem Ćavi i Inijesta, koji su Kataloncima doneli mnoge trofeje i omogući da u jednom trenutku budu jedna, ako ne i najbolja ekipa u svetu. 

Inijesta je tokom svog boravka u Barseloni imao sjajnu saradnju sa Lionelom Mesijem, koji ga je uputio na pravi put i u mnogome uticao da postane jedan od najboljih fudbalera u istoriji fudbala. 

Proglašen je za najboljeg igrača u Evropi 2012. godine, dobio je zlatnu kopačku 2014. godine, dok je šest puta uvršten u najbolji tim sveta. 

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

Šire laži po internetu

Stranica Wikipedije za Silent Hill 2 (remake) postala je ratna zona nakon što su neki ljudi konstantno pokušavali da šire lažne informacije o ocenama koje je igra dobila.

HCL

14:15

5 h

Novo Sport Video Menu