Nova vest
Fudbal 14

7.10.2024.

16:21

Preminuo legendarni Holanđanin

Legendarni holandski fudbaler Johan Neskens preminuo je u ponedeljak.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Bivši fudbaler veznog reda i reprezentacije Holandije, kao i ekipa Ajaksa i Barsleone, Johan Neskens preminuo je u 73. godini.

 


Neskens je za Holandiju odigrao 49 zvaničnih utakmica i postigao je 17 golova, a nakon igračke karijere je ostao u fudbalu i radio kao trener pa menadžer igrača.
 

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

Neskens je, zajedno sa Johanom Krojfom, bio deo Ajaksa koji je osvojio tri Evropska kupa na početku 1970-ih, a takođe je bio i član holandske reprezentacije koja je dva puta zaredom stigla do finala Svetskog prvenstva 1974. i 1978. godine.

Osvojio je 14 trofeja od čega Kup kralja i Kup pobednika kupova sa Barselonom, a i dva puta je bio šampion SAD kao član Njujorka.

Nakon igračke karijere, obavljao je menadžerske uloge u švajcarskom klubu FC Zug, NEC Nijmegen u Holandiji i južnoafričkom klubu Mamelodi Sundowns, dok je takođe bio asistent u Holandiji, Australiji, Barseloni i Galatasaraju.

Podeli:

Komentari 14

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

Šire laži po internetu

Stranica Wikipedije za Silent Hill 2 (remake) postala je ratna zona nakon što su neki ljudi konstantno pokušavali da šire lažne informacije o ocenama koje je igra dobila.

HCL

14:15

6 h

Novo Sport Video Menu