Nova vest
Fudbal 0

5.10.2024.

20:14

Stankovićeva lekcija selektoru Rusije

Fudbaleri moskovskog Spartaka vratili su se na trijumfalnu stazu u subotu na svom terenu u duelu sa ekipom Rostova.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Ekipa Dejana Stankovića savladala je goste 3:0 i sva tri gola viđena su u prvom poluvremenu, a prvi je bio priča za sebe. 

Nesvakidašnji potez doveo je do pogotka Moskovljana kojim su domaćini najavili ubedljiv trijumf.

Naime, golman gostiju Odojeveski poslao je pas ka Glebovu, ovaj se nalazio malo van 16 metara, ali nije bio oprezan, niti je bila najbolja komunikacija sa čuvarom mreže. S leđa mu je prišao Ujmarov, uklizao, i zakačio loptu koju je već krenuo da vrati golmanu Glebov - dovoljno da je igrač Spartaka preusmeri u mrežu.

Krajnje neobičan gol.

Vođstvo kao da je dalo krila igračima Spartaka koji su vršili pritisak na sve linije gostiju, sa svih strana, otuda su već do poluvremena uspeli da iskoriste još dve situacije i pretvore ih u golove.

Strelac oba gola bio je Jamajčanin Šamar Nikolson, najpre na asistenciju Martinsa, potom i Barka, za ubedljivo vođstvo Moskovljana protiv ekipe koju sa klupe vodi aktuelni selektor Rusije Valeri Karpin.

Stankoviću je laknulo u danu kada je otkaz u Nižnjem dobio Saša Ilić, uspeo je da upiše pobedu bivši trener Zvezde nakon tri kola bez trijumfa pa će definitivno mirnije spavati u nastavku sezone.

Spartak je trenutno peti na tabeli sa sedam bodova manje od vodećeg Zenita.

Standings provided by Sofascore


 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

Vaterpolo

Novi Beograd bolji od Jadrana

Vaterpolisti Novog Beograda pobedili su posle boljeg izvođenja peteraca Jadran iz Splita rezultatom 18:17 (4:2, 0:1, 3:4, 4:4, 7:6), u meču drugog kola Regionalne lige.

Tanjug

23:45

14 min

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu