Nova vest
Fudbal 0

5.10.2024.

18:12

Podrška za Ilića: "Nije mi jasno zbog čega je smenjen"

Bivši trener Pari Nižnji Novgoroda Sergej Juran kometarisao je otkaz koji je ovaj klub uručio srpskom treneru Saši Iliću.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Legendarni fudbaler Partizana je pred kraj prethodne sezone preuzeo ekipu, kroz baraž ga sačuvao u eliti, a ove je u 11 kola upisao tri pobede, dva remija i šest poraza.


Uprava kluba uručila je otkaz Iliću neposredno posle remija, neki kažu još za vreme meča, u subotu na gostovanju Akronu (2:2).

Sa ovakvim potezom kluba ne slaže se nekadašnji trener Nižnjeg, Ukrajinac Sergej Juran, koji je doživeo istu sudbinu kao Ilić u aprilu ove godine - nakon šest vezanih poraza.

"Iskren da budem, iznenađen sam što je klub uručio otkaz Iliću. U prethodnom kolu pobedili su Orenburg, sada su igrali nerešeno sa Akronom, ekipom koja je realno jača i kvalitetnija od Nižnjeg. Remi je pristojan rezultat. U ovom trenutku Nižnji je 11. na tabeli. Ako uzmemo u obzir budžet kluba i mogućnosti, mislim da je to zaista dobar rezultat", kaže Juran.

"Priznajem, zaista ne razumem zbog čega je Ilić smenjen. Ponavljam, četiri boda u gostima je dobar učinak za bilo kog trenera. I zbog čega je on smenjen? Zbog četiri osvojena boda na gostovanjima?", pita se Juran

Ukrajinac nije fan dovođenja neafirmisanih stranih trenera u Rusiji ali poštuje svakog ko donese znanje i kvalitet.

"Da, pričao sam o tome ranije, više puta. Smatram da bi trebalo da dovodimo trenere koji imaju ime, reputaciju, rezultate, da možemo od njih nešto da naučimo. Ali uglavnom kod nas dolaze neafirmisani treneri. Nisam za tako nešto. Ali u ovom slučaju, podržavam Ilića. Mislim da je dobio otkaz bez razloga".

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu