Nova vest
Fudbal 0

4.10.2024.

17:51

Srpski klinci na "Kupu nepobedivih" odmah iza Real Madrida VIDEO

Fudbalski klub Atakante je na prelep način počeo 17. sezonu i to odlaskom na turnir u Torino koji nosi oznaku "pro level" u organizaciji italijanske "BeKings" agencije.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
FK Atakante

Pomenuta agencija iz Italije, koja dugi niz godina organizuje veoma jake takmičarske turnire širom Čizme, pa je tako Atakante dobio poziv za ovo prestižno takmičenje klinaca u Torinu.

"Kup nepobedivih" je okupio veliki broj akademija širom Evrope, bilo je tu velikana poput Real Madrida, Benfike, Intera, Mančester sitija, Fjorentine, CSKA Moskve, Dinamo Zagreba, Parme, Nice, Intera i Milana.

Atakante je poveo 18 selektovanih dečaka, u dve kategorije (U10 i U11) sa kojima su želeli da vide na kom su nivou u poređenju sa najboljima. Sistem turnira je veoma surov, jer samo prvi u grupi su išli dalje u eliminacione grupe.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FC Atacante (@fc_atacante)


Kako je tekao turnir otkrio je Mihailo Jovanović, predsednik kluba.

"U 2014. godištu smo ostvarili pobedu, remi i dva poraza, a jedan od neuspeha smo doživeli od Benfike. Kada su u pitanju dečaci rođeni 2015. godine, a mi smo imali osmoricu iz tog godišta i trojicu rođenih 2016, oni su zauzeli drugo mesto u grupi iza Real Madrida od kojeg smo izgubili 5:0", rekao je Jovanović.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FC Atacante (@fc_atacante)


Zanimljivo, Kraljevi su osvojili turnir u svojoj kategoriji, dok je u 2014. godištu do trofeja otišao Milan.

Ipak, rezultat je bio u drugom planu, a Atakante su kao treneri predvodili Marko Nikolić, Aleksandar Krstić, Stefan Gojković, dok su kao članovi išli i Uroš Popović i Niška Širac.

"Velika je čast i ponosan sam što smo bili deo ovog turnira, koji je među najjačim u Evropi. Naš klub dugi niz godina strateški redovno putuje na inostrane turnire i na ovaj "Kup nepobedivih" gledamo kao veliki korak unapred. Bilo smo četiri dana u kremu evropskog fudbala, gde smo mogli sebe da unapredimo, učimo i takmičimo se sa najboljima. Dečaci su i te kako pokazali da talentom ne odskaču od momaka iz evropskih velikana, mi ovde nismo zalutali. Prikazali smo kvalitetan nivo fudbala za dva uzrasta, vodili smo ih kao tim i vidimo da idu u pravom smeru", zaključio je Jovanović.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FC Atacante (@fc_atacante)


Atakante je dobio poziv i za naredni "okršaj nepobedivih" koji će biti održan u maju 2025. godine, kada će ponovo u Torinu biti održan turnir u tri kategorije (2014, 2015, 2016).

Učesnici ovog turnira biće Lajpcig, Juventus, Rendžers, Olimpijakos, Fejenord, Marsej, Porto, Midtjiland, a očekuje se da budu tu i Real Madrid, Vitese, Lion, Pari Sen Žermen kao i naš Atakante.

Podeli:

Tagovi:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu