Nova vest
Fudbal 0

4.10.2024.

15:14

Suaresov udar na Bijelsu: "Ni dobro jutro da nam kaže..."

Urugvajac Luis Suares (37) otkrio je dosad nepoznate detalje iz svlačionice reprezentacije i odnosa sa aktuelnim selektorom Marselom Bijelsom.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia/Grant Halverson

Suares to do sada nije činio zbog, kako je rekao, namere da očuva harmoniju u reprezentaciji čiji je i sam bio deo. Najbolji strelac i asistent u istoriji ove južnoameričke reprezentacije "otvorio je dušu" u popularnom urugvajskom programu "De futbol se habla asi".

"Tokom Kopa Amerika desile su se situacije koje su me povredile, o kojima nisam želeo da pričam kako bih očuvao mir u ekipi. Bijelsa je držao tada konferencija za medije na kojima je pričao divne stvari o ljudima, ali bilo je dana u Njujorku kada nam je rekao da prestanemo da pozdravljamo naše navijače. Istupio sam i rekao mu da ćemo uprkos svemu uvek pozdravljati navijače", izneo je Suares samo jednu od nesuglasica koje je imao sa selektorom.

Bilo je još situacija koje su mu smetale.

"Brojni igrači su držali sastanke kako bi naterali selektora da nam makar kaže "dobro juro", jer nam obično nije govorio ni "zdravo". Imao sam petominutni sastanak sa njim kao tim lider i kada smo završili, sve što mi je rekoa bilo je "hvala ti puno".

Situacija u reprezentaciji pod Bijelsom nije bolja ni danas, kada je Suares završio reprezentativnu priču.

"U kampu reprezentacije, gde se ekipa obično okuplja, članovima stručnog štaba nije dozvoljeno da uđu da nas pozdrave ili da jedu sa nama. Čak moraju da paze na koja vrata ulaze. To mi slama srce, tako danas stvari stoje u reprezentaciji", kaže Suares.

Nastavio je Suares da iznosi još "prljavog veša".

"Matijas Vesino je prvi primetio sve ovo što pričam. Niko ni da pita nekoga kao što je Vesino, igrača od 30 godina, zbog čega je napustio reprezentaciju? Bijelsa je Augustina Kanobija zvao samo da bi radio vežbe sa ostatkom tima, na nekoliko dana. To je potpuno nepoštovanje".

Suares je imao i poruku za javnost i ljubitelje reprezentacije.

"U budućnosti, tražim od navijača da krive igrače ako stvari krenu loše. Bijelsa je izolovao čitav tim, čak i na samom treningu to radi, tako se ponaša", rekao je na kraju Suares.


 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu