Nova vest
Fudbal 0

5.10.2024.

9:15

Ronaldo ne leti u Iran, ali rakete ipak nisu "ubile" fudbal

Saudijski Al-Nasr iz bezbednosnih razloga neće putovati u Teheran gde je trebalo da igra meč Azijske lige šampiona sa Estegalom.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Taj meč na programu je 22. oktobra i najverovatnije je da će biti odigran na neutralnom terenu, što je zahtev gostiju, jer je Iran trenutno u ratu za Izraelom i dejstvuje po ciljevima u ovoj bliskoistočnoj državi.

Mediji prenose da je Al-Nasr već doneo odluku da ne leti za Teheran zbog straha od izraelskih napada na Iran.

Na potezu je vođstvo Azijske fudbalske federacije koje će imati poslednju reč u novonastaloj i nimalo jednostavnoj situaciji. Odluka se očekuje u narednim danima. 

Za to vreme, uprkos eskalaciji sukoba i ratu, zanimljivo, fudbalske lige u Iranu i Izraelu se odvijaju nesmetano.

Poslednji ligaški meč u Izraelu odigran je 30. septembra, a već ove subote planiran je nastavak, mečevi šestog kola koji će biti odigrani u Ašdodu, Jerusalimu, Petah Tikvi, Haifi i Tiberiasu.

Izraelski klubovi, kao i reprezentacija, podsetimo, već drugu godinu igraju međunarodne utakmice na neutralnom terenu u evropskim državama.

Beograd, stadion Partizana, je u četvrtak bio domaćin Makabiju iz Tel-Aviva koji je poražen od Mitjilanda (0:2).

U Iranu fudbalsko prvenstvo nije u prekidu iako se ta država suočava sa potencijalnim i vrlo skorim kontra udarom izraelske vojske.

U okviru elitnog šampionata Irana u petak su na programu četiri utakmice, tri se igraju u subotu, a jedna u nedelju. Za sada, nema naznaka da će ti mečevi biti odloženi.

Nedavno je u Iranu viđena situacija koja možda i najbolje opisuje ratno ludilo u ovom delu sveta - tokom utakmice Sepahan (Iran) - Istikol (Dušanbe) sa stadiona su se jasno mogle videti rakete koje je Iran lansirao ka Izraelu.

Uprkos tome, sudija nije prekidao meč.

Zbog novonastale situacije moguće je da će i utakmica reprezentacije Irana u kvalifikacijama za Svetskog prvenstvo 2026. protiv Katara, koja se igra 15. oktobra, biti odložena ili će se odigrati na neutralnom terenu.


 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Povratak otpisanog

Društvena mreža X (Twitter), čiji je izvršni direktor Ilon Mask, podnela je novi zahtev za dozvolu da radi u Brazilu, nakon što su platili kazne.

Tanjug

8:10

3 h

Novo Sport Video Menu