Nova vest
Fudbal 2

3.10.2024.

8:27

Majstor ostaje majstor – Mesijeve nove čarolije VIDEO

Lionel Mesi postigao je dva majstorska gola za Majami protekle noći u meču protiv Kolumbusa.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Jay LaPrete

Inter je uz veliki doprinos bivših fudbalera Barselone - jer je uz Mesija strelac bio i Luis Suares - savladao domaći sastav 3:2 i održao se na čelu tabele MLS lige.

Ujedno, Majami je automatski osvojio trofej "Suporters Šild" koji se dodeljuje najboljoj ekipi regularnog dela sezone pa je tako Mesi podigao i svoj 46. pehar u karijeri.

Legendarni argentinac bio je strelac u 45. minutu, potom i u petom minutu nadoknade prvog poluvremena.

Svaki gol bio je pravo malo remek delo.

Kod prvog, u punom trku je sa mnogo osećaja primio "dugu loptu" koju mu je poslao Đordi Alba, "zalepio" je za grudi, primirio, izdržao duel sa rivalom i potom sa mnogo kontrole je poslao u mrežu.

Drugi gol bio je nova genijalnost briljanntog Argentinca - majstorija iz slobodnog udarca.

Inter je uz drugo poluvreme ušao sa opipljivih 2:0, ali samo do 46. minuta kada je Rosi pogodio za Kolumbus i najavio uzbudljiv nastavak. Nije prošlo mnogo ponovo se tresla mreža, i ponovo je Majami stekao dva gola prednosti.

Lukavi Suares je iskoristio izletanje golmana Kolumbusa i njegov sudar sa saigračem, a onda vrlo iskusno, glavom, sa desetak metara poslao loptu u gol.

Sve što su domaći do kraja uspeli da urade je pogodak preko Ernandesa iz penala, ništa više od toga, pa su gosti upisali još jednu pobedu i nastavili trijumfalni niz.  

Standings provided by Sofascore



 

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu