Nova vest
Fudbal 0

2.10.2024.

14:01

Milevski: "Makedonija se pita kakav je izgled tabele u ovoj Ligi nacija"

Selektor fudbalske reprezentacije Severne Makedonije Blagoja Milevski ocenio je da od njegovih igrača zavisi izgled tabele u Grupi C4 Lige nacija i da nameravaju da ostanu na prvom mestu.

Izvor: Beta

Profimedia

"Očekuju nas još četiri utakmice, svaka od njih je podjednako važna. Sada igramo u gostima sa Letonijom i Jermenijom. Raduje me činjenica, i nadam se da će tako i ostati, da sve zavisi od nas. Makedonija se pita kakav je izgled tabele u ovoj Ligi nacija. Bićemo zadovoljni ako i posle ovog susreta budemo na prvom mestu, gde smo sada", rekao je Milevski.

Selektor Severne Makedonije objavio je spisak igrača na koje će računati za predstojeće dve utakmice protiv Letonije i Jermenije u gostima iz grupe Lige nacija i među 25 fudbalera jedini debitant je fudbaler slovačke Žiline Andrej Stojčevski (ffm.mk/25-fudbaleri-na-spisokot-na-milevski-za-letonija-i-ermenija).

"Što se tiče spiska, nažalost opet imamo neke povrede fudbalera koje su bile neplanirane", rekao je Milevski.

Precizira je da Kristijan Trapanovski neće igrati zbog povrede na treningu i da će morati da miruje četiri do šest nedelja.

"Nadam se da će (Aleksandar) Trajkovski biti spreman i biti na raspolaganju. Nažalost, Darko Velkovski nema klub i žao mi je što nije u željenoj formi. Nisam zadovoljan Elezijevim (Agon) statusom u timu Bohuma. On je profesionalac i daće sve od sebe da se afirmiše u klubu. Takav igrač nam je potreban, bio je uz nas na prošlim okupljanjima i naravno da računamo na njega u budućnosti", rekao je selektor.

Dodao je da njegov tim ima probleme sa odbranom, posebno sa žutim kartonima i da je zato Stojčevski pozvan da bude deo rotacije.

"Nadam se da će i ostali biti pre svega zdravi, a potom i sposobni da se stave u funkciju tima. Trenutno mi je najvažnije zdravlje fudbalera. Ne možemo da pričamo o takmičarskoj formi, tim smo gradili tri godine i nismo u poziciji da menjamo svaki susret. Oni fudbaleri koji su pozvani su trenutno najbolji, bez obzira na formu. Oni su uvek tu za Makedoniju i to je najvažnije", rekao je Milevski.

Okupljanje fudbalske reprezentacije Severne Makedonje, za predstojeća dva susreta Lige nacija, zakazano je za 7. oktobar u Skoplju.

Posle prva dva kola, Severna Makedonija je lider u grupi sa četiri boda, ispred Jermenije i Letonije, koje imaju po tri.

Makedonski fudbaleri su zabeležili remi (1:1) na gostovanju na Farskim Ostrvima i pobedu u Skoplju protiv Jermenije (2:0) (uefa.com/uefanationsleague/standings).

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

Fudbal

Maradonino telo ide u muzej

Argentinsko pravosuđe odobrilo je prebacivanje posmrtnih ostataka Dijega Maradone, preminulog 2020. godine, u budući mauzolej, po zahtevu njegove dece, koji žele da su olakša odavanje pošte "idolu Argentine".

Beta

15:43

40 min

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu