Nova vest
Fudbal 16

30.9.2024.

11:03

Čuveni albanski fudbaler: "Ne zna s kim ima posla – sumnjam u iskrenost Srbije"

Bivši albanski fudbaler Lorik Cana nije baš najsrećniji što će Srbija i njegova zemlja najverovatnije organizovati U21 EURO 2027. godine.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA/LUCA ZENNARO

Predsednik FS Albanije Armand Duka je izjavio da je ovo čist fudbalski projekat sa dobrom političkom porukom, ali Cana ne deli njegovo mišljenje.

"Znam da poštuju Duku, da su nam srpski fudbaleri pokazali poštovanje i mnogi su stali u našu zaštitu kada smo igrali u Beogradu. Međutim, njihovi osećaji nisu iskreni. To pokazuju u svemu što rade. Branio sam boje Albanije, igrao za reprezentaciju i govorim ono što osećam. Ja u ovom trenutku drugačije gledam na stav Srbije prema nama", rekao je Cana i dodao:

"Armand Duka želi dobro našem fudbalu, ali nije pravi trenutak da s njima radimo nešto zajedničko. Zašto da ne u budućnosti, ako se stvari budu razvijale kako treba. Duka još uvek ne zna s kim ima posla i zato se ne slažem s njegovom odlukom da organizuje prvenstvo sa Srbijom. Sumnjam u njihovu iskrenost za bilo kakvu saradnju s albanskim faktorom. Ponavljam, smatram da ovo nije pravi put i nije vreme da se radi nešto zajedničko s njima".

Cana je rođen u Prištini, a dres nacionalnog tima je nosio 93 puta i postigao jedan gol.

Imao je bogatu internacionalnu karijeru, koju je završio 2016. u francuskom Nantu.

Podeli:

Komentari 16

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu