Nova vest
Fudbal 1

28.9.2024.

14:57

Argentinci besni – zabranjeno im isticanje zastave Foklandskih ostrva

Argentinske vlasti osudile su odluku Južnoameričke fudbalske konfederacije da zabrani navijačima River Plejt da istaknu zastavu koja uključuje Foklandska ostrva kao deo teritorije Argentine.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

"Iznenađeni smo proizvoljnom odlukom da se zabrani argentinska zastava koja uključuju Foklandska ostrva na sportskim događajima", rekla je argentinska ministarka spoljnih poslova Dijana Mondino.

Ona je tu odluku nazvala i napadom na slobodu izražavanja.

Južnoamerička fudbalska konfederacija obavestila je u utorak navijače pre utakmice River Plejta protiv čileanskog kluba Kolo Kolo da ne mogu da istaknu veliku zastavu sa Foklandskim ostrvima.

Foklandski arhipelag, koji se nalazi 600 kilometara od obale Argentine, bio je poprište rata između Argentine i Velike Britanija 1982. godine.

Tokom 74 dana rata poginulo je 649 Argentinaca i 255 Britanaca.

Od poraza u tom sukobu, Argentina nastavlja da tvrdi da ima suverenitet nad tim ostrvima.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

1 d

Aktuelno

Presuđeno: Vrhovni sud odlučio

Brazilski Vrhovni sud odredio je da X (Twitter) treba da plati kaznu od nešto više od pet miliona dolara kako bi mogla da nastavi da radi u toj zemlji, pokazuju sudski dokumenti.

Tanjug

12:17

5 h

Novo Sport Video Menu