Nova vest
Fudbal 4

28.9.2024.

8:48

Košarkaši Dinama kao fudbaleri – osramoćeni u Evropi (-48)

Košarkaši zagrebačkog Dinama poraženi su u revanšu kvalifikacija za plasman u grupnu fazu FIBA Evrokupa od Dižona sa 48 poena razlike.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
FIBA

Jedini predstavnik hrvatske košarke u Evropi krajnje neslavno je završio svoj debitantski nastup u dvomeču sa francuskim timom od kojeg je poražen na gostujućem terenu rezultatom 105:57.

U prvom meču epilog je bio daleko povoljniji po Zagrepčane, poraženi su 95:84, pa je malo ko nakog tog sasvim solidnog izdanja ekipe, mogao da pretpostavi kakav će se krah desiti u revanšu.

U jednom trenutku, pred sam kraj utakmice, Dižon je vodio 53 poena razlike što je bila i maksimalna prednost domaćih na utakmici.

Kod pobednika samo se Bastien Riber, koji je igrao dva i po minuta, nije upisao u strelce.

Najefikasniji je bio Gevin Vor sa 21 poenom.

U poraženom sastavu Filip Kraljević je bio najefikasniji sa 17 poena.


Debakl košarkaša Dinama desio se nedugo pošto su težak poraz, sada već čuveni, pretrpeli i fudbaleri "modrih" u okviru elitne Lige šampiona od Bajerna rezultatom 2:9.

Taj poraz bio je najubedljiviji jednog tima u Ligi šampiona u istoriji takmičenja.

KK Zagreb se inače takmiči u prvoj ligi Hrvatske, dosad bez zapaženih rezultata, ali klub iz godine u godinu napreduje, potencira rad sa mladim igračima kojima daje priliku u seniorskoj konkurenciji.

Protiv Dižona hrvatski klub je igrao bez ijednog stranca.

Pod ovim imenom Dinamo se takmiči od maja 2020. godine kada se preimenovao iz KK Rudeš, koji je postojao od 1972. godine.  




 

Podeli:

Komentari 4

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

1 d

Novo Sport Video Menu