Nova vest
Fudbal 0

27.9.2024.

23:35

Sila iz Portugala – 18. uzastopna pobeda

Fudbaleri lisabonskog Sportinga nastavili su da dominiraju u šampionatu Portugalije, silovito su krenuli u zalet ka novoj tituli.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/JOSÉ SENA GOULÃO

Ekipa trenera Rubena Amorima savladala je u prvoj utakmici sedmog kola Estoril u gostima rezultatom 3:0, lako, efikasno, gotovo rutinski, kao što to već radi dugo vremena u domaćoj konkurenciji.

Aktuelnom prvaku ovo je bila 18. uzastopna pobeda u šampionatu!

Poslednji poraz lisabonski "lavovi" pretrpeli su u decembru 2023. godine od Vitorije Gimaraeš i od tada nisu napustili teren pognutih glava.

Već pet utakmica zaredom ekipa nije primila gol, a u sedam mečeva ove sezone odbrana Sportinga kapitulirala je samo dva puta, uz 25 datih golova. U međuvremenu ekipa je upisala i prvu pobedu u Ligi šampiona, protiv Lila - takođe bez primljenog gola.

U petak uveče pobedu lideru doneli su momak iz Mozambika Dženi Katamo, strelac gola za 1:0 u 24. minutu, potom Japanac Hidemasa Morita u 31, i domaći adut Daniel Bragansa u 90+1. minutu.

Utakmica je protekla u potpunoj dominaciji Sportinga u prvom poluvremenu i apsolutnoj kontroli igre i rezultata u nastavku.

Jedina briga za Amorma i Sporting može biti povreda najboljeg golgetera Viktora Đokereša, koji je stavljao ledene obloge na stopalo po izlasku iz igre u 75. minutu.

Deluje, ipak, da nije u pitanju teža povreda i da će biti na raspolaganju treneru već za naredni izazov, protiv PSV-a u Ligi šampiona.

Standings provided by Sofascore


 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

1 d

ABA

Novi Partizan po kom se sezona poznaje

Teško da je epilog meča između košarkaša Partizana i čačanskog Borca mogao da bude drugačiji (96:66), ali ono što je donekle bilo nepoznato jeste kako će novi tim Željka Obradovića odgovoriti na prvi zvanični izazov u sezoni.

Dejana Popović

8:13

1 d

Promo

Telefon na 36 rata u Yettelu

Korisnici novih paketa Yettela mogu da kupe telefon na čak 36 rata preko Yettel Banke. Uz to automatski dobijaju i tri godine garancije na uređaj, bez dodatnih troškova.

Promo

15:56

10 h

Novo Sport Video Menu