Nova vest
Fudbal 1

28.9.2024.

9:44

Rubijales tone sve dublje – blokirano mu deset računa

Bivšem predsedniku Fudbalskog saveza Španije Luisu Rubijalesu policija je blokirala deset računa u Dominikanskoj Republici.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/SERGIO PEREZ

Španski medij "Cadena SER" imao je uvid u dosadašnji tok istrage protiv Rubijalesa i nekoliko njegovih saradnika, od kojih je pod posebnom "lupom" njegova "desna ruka", bivši fudbaler Nene.

Rubijales i gotovo kompletno bivše vođstvo FS Španije osumnjičeni su da nisu prijavili sav iznos novca koji su dobili od Saudijske Arabije za organizaciju mečeva Kupa Kralja u toj državi u narednih deset godina od trenutka potpisa.

Posrednik u tom sporazumu bila je agencija koju vodi bivši fudbaler Đerar Pike, koja je za te usluge trebalo da inkasira četiri miliona evra, a Savez 40 miliona.

Po nalogu Suda u Španiji, a nakon sumnji da su deo pomenutog novca za sebe prisvojili Rubijales i njegovi saradnici, otpočela je istraga u martu prošle godine. 

Rubijales se u trenutku policijske racije na kuće i stanove osumnjičenih nalazio u Dominikanskoj Republici gde je, kako se posle saznalo, imao više bankovnih računa, koje su sada tamošnje vlasti, po nalogu španskog Suda, blokirali.

Istraga će pokazati da li su ti računi namenski otvarani kako bi Rubijales na njih uplaćivao novac dobijen iz ugovora sa Saudijcima.

Ovaj funkcioner je podneo ostavku na mesto predsednika FS Španije još u avgustu 2023. godine, nedugo pošto su fudbalerke Španije postale svetske šampionke. Tada je prilikom dodele medalja u usta poljubio igračicu Dženi Hermoso i tim gestom, koji je izazvao buru u njegovoj zemlji i svetu, "sam sebi presudio". 

FIFA mu je izrekla suspenziju na tri godine, tokom koje neće smeti da obavlja nijednu funkciju u fudbalu.

U Španiji, protiv njega se vodio postupak zbog seksualnog napada i prinudu, posle tužbe koju je protiv njega podnela Hermoso.


 

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

1 d

Aktuelno

Presuđeno: Vrhovni sud odlučio

Brazilski Vrhovni sud odredio je da X (Twitter) treba da plati kaznu od nešto više od pet miliona dolara kako bi mogla da nastavi da radi u toj zemlji, pokazuju sudski dokumenti.

Tanjug

12:17

7 min

Novo Sport Video Menu