Nova vest
Fudbal 0

27.9.2024.

23:10

Kritike za Pjanića: "Svi se izvinjavaju kada im se ponudi novac"

Bivši ruski fudbaler i trener Igor Kolivanov (56) govorio je o transferu Miralema Pjanića u moskovski CSKA, koji je naišao na oprečne komentare među tamošnjim ljubiteljima fudbala.

Izvor: b92.net/klix.ba

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Pjaniću se najviše zamera što je svojevremeno odbio da igra protiv Rusije zbog agresije te zemlje na Ukrajinu, a sada je bez ikakvih problema potpisao za klub iz te države.

To je bila jedna od tema razgovora ruskih medija sa Kolivanovim koji ne misli da je samo taj postupak problematičan sa Pjanićevim transferom u jedan od najjačih ruskih klubova.

"Pjanić je dobar, zanimljiv fudbaler koji je igrao u super klubovima, ali ima 34 godine. Mnogo se raspravlja o tome šta je rekao o Rusiji. Drago mi je da se izvinio, ali svi odmah počnu da se izvinjavaju kada im se ponudi novac. Sa Pjanićem se može desiti ista priča kao sa Markisiom i Širleom, ali Miralem je pre CSKA igrao dve godine u Emiratima. Ako ga je CSKA uzeo, znači da je potreban timu", mišljenja je nekadašnji reprezentativac Rusije o Pjaniću koji je inače imao nesvakidašnju prezentaciju u novom klubu - na stadion je dojahao na konju.


Kolivanov ne misli da je Pjanić zvezda, kako su ga pojedini ruski mediji okarakterisali.

"Ne bi trebalo toliko da posmatraš igrača zbog toga gde je igrao. On je dobar fudbaler, ali nije zvezda. Tu su zvezde poput Ronalda, Mesija, Pelea, Maradone, Van Bastena i drugih. U Sovjetskom Savezu smo imali fudbalere za glavu i ramena jače od Pjanića: Kančelskisa, Mostovoja, Dobrovolskog i Borodjuka", rekao je Kolivanov u razgovoru sa dopisnikom "Championshipa" Vladislavom Kruglovom.

Igor Kolivanov je tokom karijere nastupao za Dinamo Moskvu, Fođu i Bolonju.

Za SSSR je odigrao 19 utakmica i postigao dva gola, dok je za Rusiju nastupio 35 navrata i postigao je 12 golova.

Nakon okončanja igračke karijere vodio je sve omladinske selekcije Rusije te nekoliko prvoligaša. Bio je selektor kadetske reprezentacije Rusije koja je 2006. godine osvojila Evropsko prvenstvo.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

1 d

ABA

Novi Partizan po kom se sezona poznaje

Teško da je epilog meča između košarkaša Partizana i čačanskog Borca mogao da bude drugačiji (96:66), ali ono što je donekle bilo nepoznato jeste kako će novi tim Željka Obradovića odgovoriti na prvi zvanični izazov u sezoni.

Dejana Popović

8:13

1 d

Promo

Telefon na 36 rata u Yettelu

Korisnici novih paketa Yettela mogu da kupe telefon na čak 36 rata preko Yettel Banke. Uz to automatski dobijaju i tri godine garancije na uređaj, bez dodatnih troškova.

Promo

15:56

9 h

Novo Sport Video Menu