Nova vest
Fudbal 5

27.9.2024.

13:52

Pjanić odbio da igra protiv Rusije, ali ne i da ga Rusi plaćaju

Dosta prašine podigao je transfer bosanskohercegovačkog fudbalera Miralema Pjanića u moskovski CSKA.

Izvor: Klix.ba

Profimedia

Pjanić je u centru pažnje ruskih i bh. medija zbog izjave od pre dve godine kada je zajedno s Edinom Džekom odbio da igra prijateljsku utakmicu protiv Rusije, zbog vojne intervencije te zemlje u Ukrajini.

On se po dolasku u Moskvu, gde je potpisao dvogodišnji ugovor, izvinio za tu izjavu.

"Znam da sada mnogi raspravljaju o mojim rečima od pre dve godine, ali nikada nisam rekao ništa protiv Rusije i ruskog fudbala. Žao mi je ako je moj govor nekoga uvredio, pa sam spreman da se izvinim. Naravno, sada nije najbolji trenutak za ruski fudbal zbog suspenzije. I žao mi je što se to dešava", rekao je Pjanić.

"Dolazim iz zemlje u kojoj je svojevremeno bio rat i znam šta je to. I savršeno razumem kako politika funkcioniše i kako utiče na sport. Međutim, ja sam fudbaler i sva moja pažnja je usmerena na to da dobro treniram, igram dobro i pomognem CSKA – to je moja misija", dodao je vezista.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PFC CSKA Moscow (@pfc_cska)


Bivši ruski fudbaler i trener Igor Kolivanov (56) govorio je o transferu Pjanića u moskovski klub.

Istakao je da je Pjanić u poznim igračim godinama, a osvrnuo se i na Miralemovo izvinjenje

"Pjanić je dobar, zanimljiv fudbaler koji je igrao u super klubovima, ali ima 34 godine. Mnogo se raspravlja o tome šta je rekao o Rusiji. Drago mi je da se izvinio, ali svi odmah počnu da se izvinjavaju kada im se ponudi novac. Sa Pjanićem se može desiti ista priča kao sa Markiziom i Širleom, ali Miralem je pre CSKA igrao dve godine u Emiratima. Ako ga je CSKA uzeo, znači da je potreban timu", smatra nekadašnji reprezentativac Rusije.

Kolivanov je mišljenja da Pjanić nije zvezda, bez obzira na sve velike klubove u kojima je igrao.

"Ne bi trebalo toliko da posmatraš igrača zbog toga gde je igrao. Ovo je dobar fudbaler, ali nije zvezda. Tu su zvezde poput Ronalda, Mesija, Pelea, Maradone, Van Bastena i drugih. U Sovjetskom Savezu smo imali fudbalere za glavu i ramena jače od Pjanića: Kančelskisa, Mostovoja, Dobrovolskog i Borodjuka", rekao je Kolivanov.

Pjanić je karijeru započeo u francuskom Mecu, a kasnije je nosio dresove velikana poput Liona, Rome, Juventusa, Barselone i Bešiktaša.

Za vreme igranja u Juventusu važio je i za jednog od najboljih vezista Evrope, što mu je 2020. godine donelo veliki transfer u Barsu od 60 miliona evra.

Ipak, odlazak u Kataloniju značio je i veliki pad u njegovoj karijeri, pošto se na Nou Kampu našao u nemilosti trenera Ronalda Kumana.

Za reprezentaciju BiH je Pjanić odigrao 115 utakmica i postigao 17 golova uz 29 asistencija, a od dresa "Zmajeva" se oprostio u maju ove godine.

Pjanić u CSKA stiže nakon godinu dana u Šarjahu iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

CSKA je šestostruki prvak Rusije, ali titulu u svoje tribine pokušava da vrati još od 2016. godine, kada je poslednji put bio šampion.

Za "Armejce" trenutno igraju dvojica srpskih fudbalera – Saša Zdjelar i Milan Gajić, dok je trener takođe Srbin Marko Nikolić.

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 5

Podeli:

Lige petice

Donaruma ne igra protiv Rena

Golman fudbalskog kluba Pari Sen Žermena Đanluiđi Donaruma neće igrati meč protiv Ren, a to se dešava nekoliko dana pred odlazak na meč protiv Arsenala u Ligi šampiona, saoopštio je pariski klub.

Beta

16:03

11 min

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

21 h

ABA

Novi Partizan po kom se sezona poznaje

Teško da je epilog meča između košarkaša Partizana i čačanskog Borca mogao da bude drugačiji (96:66), ali ono što je donekle bilo nepoznato jeste kako će novi tim Željka Obradovića odgovoriti na prvi zvanični izazov u sezoni.

Dejana Popović

8:13

1 d

Promo

Telefon na 36 rata u Yettelu

Korisnici novih paketa Yettela mogu da kupe telefon na čak 36 rata preko Yettel Banke. Uz to automatski dobijaju i tri godine garancije na uređaj, bez dodatnih troškova.

Promo

15:56

18 min

Novo Sport Video Menu