Nova vest
Fudbal 0

26.9.2024.

11:30

Bunt Nemaca zbog Ukrajinaca: "Naš stadion nije Airbnb"

Fudbaleri ukrajinskog Dinama odigrali su meč Lige Evrope protiv Lacija kao domaćini u Hamburgu na "Volkspark" stadionu, na mestu gde baš i nisu dobrodošli.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/FABIAN BIMMER / POOL

Utakmica je završena ubedljivom pobedom Rimljana (0:3) međutim meč je, osim toga, protekao u znaku male posete, ali i bunta navijača Hamburga protiv rukovodstva svog kluba.

Oni su protestovali nezadovoljni činjenicom da je klub ustupio stadion ekipi kijevskog Dinama, za šta oni baš i nemaju razumevanja.

"Naš stadion se može iznajmiti toliko jednoistavno kao što se stanovi izdaju na Airbnb aplikaciji",

Oni su nedavno tokom meča "cvajte" na tribini istakli transparent na kojem je pisalo "Naš stadion nije Airbnb, vi ste lešinari".

Dinamo je inače izabrao upravo Hamburg za domaće mečeve zbog toga što je prethodne sezone na istom mestu Šahtjor igrao Ligu šampiona pred gotovo 40.000 navijača, što je predsednika Kijevljana Igora Surkisa navelo na pomisao, da bi isti ili sličan prizor mogao biti viđen i za utakmice nejgovog kluba.

Ali, bila je to vrlo loša procena - meč Dinama i Lacija gledalo je jedva 8.000 navijača. 

A Rimljani su pritom najatraktivniji rival Kijevaljan u grupi, naredni su Ferencvaroš i Viktorija Plzenj, otuda je za očekivati slučnu brojnost navijača na naredne dve utakmice, a moguće da će ona biti i manja.

"Pitanje je ko će plaćati gubitke, jer niko neće zaraditi od ovakvog interesovanja za utakmice - ni Ukrajinici ni Nemci. Ispostavilos e da Dinamo ne zanima nikog u Hamburgu", komentar je novinara nemačkog Bilda.

Osim toga, Dinamovi mečevi u Hamburgu donose i rizik od navijačkih nereda a to je urpavo bio meč sa Lacijem. Navijači gostiju su doputovali u ovaj nemački grad naoružani noževima i ostalim opasnim predmetima, pa je lokalna policija moral da radi povećan broj sati kako bi sprečila okršaje dve navijačke grupe.

Na kraju je uhapšeno 50 navijača rimskog kluba.

Dinamo će sasvim sigurno trpeti finansijske gubitke za svaki meč koji bude igrao u Hamburgu, jer mizerno interesovanje znači i manje zarade od prodaje karata i svih propratnih sadržaja koji se nude uz dolazak na utakmicu. 

Interesovanje za utakmice Dinama je toliko malo da su se klub i predstavnici Hamburga dogovorili da za sve tri utakmice bude zatvoren jedan sektor stadiona, svesni da neće biti potrebe da bude otvoren za navijače. Na taj način će Kijevljani koliko toliko umanjiti troškove otrganizacije utakmica.

 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Sunovrat Mercedesa

Nemački proizvođač automobila Mercedes-Benz objavio je danas da je u trećem kvartalu 2024. zabeležio značajan međugodišnji pad profita.

Tanjug

12:23

4 h

Novo Sport Video Menu