Nova vest
Fudbal 27

25.9.2024.

22:20

Bambi je rekao kraj – bivši reprezentativac Srbije završio karijeru

Bivši reprezentativac Srbije Zoran Tošić zvanično je završio karijeru.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Tošić je preko Instagrama, u 38. godini života, objavio kraj.

"Nažalost svemu dobrom jednog dana dođe kraj. Nadao sam da ovaj trenutak nikada neće doći, ali sada sam siguran da je došlo vreme da završim fudbalsku igračku karijeru", započeo je svoju objavu popularni Bambi.

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

Tošić je najskorije igrao za Lamiju na Kipru, Tobol u Kazahstanu i Taidžu u Kini, ali je svi pamte njegove majstore iz vremena u Partizanu, Mančester junajtedu i CSKA iz Moskve.

"Kao klinac sam sanjao da zaigram za Partizan, Srbiju i Mančester Junajted, i imao sam sreću da snove ostvarim u 21. godini. Od Banata i Partizana do Mančester Junajteda i CSKA Moskve. Povratak u Partizan, potom Taizhou Yuanda, Tobol i za kraj PAS Lamia.

Mnogo trofeja, pobeda, uspona i padova ali ljubav je uvek bila tu. Hvala mojoj porodici, koja je učinila mogućim ovo putovanje. Hvala trenerima, saigračima, svima koji su bili uz mene svih 20 godina. Posebno sam ponosan na 10 godina igranja za svoju zemlju Srbiju. Uvek sam sa posebnom željom nastupao za reprezentaciju. Na kraju, veliko hvala navijačima klubova gde sam nastupao, uvek sam osećao iskrenu podršku.

Izlazim iz kopački, ali fudbal i dalje ostaje moja najveća ljubav i strast. Vidimo se u nekoj drugoj ulozi", napisao je Tošić.

Tošić je za reprezentaciju Srbije odigrao je 76 utakmica i postigao 11 golova. Bio je učesnik Svetskog prvenstva 2010. u Južnoj Africi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zoran Tosic (@tosiczoran7)

Podeli:

Komentari 27

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

6 h

ABA

Novi Partizan po kom se sezona poznaje

Teško da je epilog meča između košarkaša Partizana i čačanskog Borca mogao da bude drugačiji (96:66), ali ono što je donekle bilo nepoznato jeste kako će novi tim Željka Obradovića odgovoriti na prvi zvanični izazov u sezoni.

Dejana Popović

8:13

17 h

Novo Sport Video Menu