Nova vest
Fudbal 8

25.9.2024.

8:36

Talenat nije nasledan – Zidanov sin završio karijeru u 29. godini VIDEO

Enco Zidan odlučio je da već kao 29-godišnjak okonča svoju fudbalsku karijeru, javili su španski mediji.

Izvor: Klix.ba

Profimedia

Najstariji sin legendarnog Zinedina Zidana je duže od godinu bio bez angažmana, nakon što je na leto 2023. napustio španskog trećeligaša Fuenlabradu.

Plan Enca Zidana je da se sada posveti svojoj porodici, pošto sa suprugom Karen Gonkalves iz Venecuele ima tri kćerke, te investicijama u različite biznise.

"AS" piše i da se Enco više nije želeo "vrteti" po timovima španskih niželigaša te je shvatio da su njegovi snovi o ozbiljnijoj fudbalskoj karijeri ugašeni.

Zidanov sin je karijeru počeo u Juventusu 2004. godine, da bi potom prešao u akademiju Real Madrida, klubove u kojima je njegov otac ostavio najveći pčat, a kasnije je igrao za Alaves, švajcarsku Lozanu, špansku Majadaondu i Almeriju, portugalski Deportivo Aves i francuski Rode.

Najbliže prvom timu Reala Enco je bio dok je ekipu trenirao upravo njegov otac Zinedin, često je trenirao s najvećim zvezdama "kraljevskog" tima, ali uspeo je da zabeleži tek jedan nastup.

Bilo je to u na meču protiv Leonese u Kupu kralja, kada je odigrao poluvreme, a tokom 45 minuta na terenu je uspeo da postigne i gol.

Inače, Enco nije jedini sin poznatog fudbalera koji je shvatio da nije talentovan poput oca pa je okončao karijeru.

Podsetimo, nedavno je od fudbala odustao i sin Dejvida Bekama, iako su mu tek 22 godine.

Podeli:

Komentari 8

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Srpski fudbal

Zvezdana noć u Humskoj

Crvena zvezda je uspela da uradi ono što nije za skoro osam decenija svoje istorije. I verovatno će proći još barem toliko dok ponovo na ovaj način ne deklasira najvećeg rivala na njegovom ognjištu.

Stefan Smuđa

8:00

1 d

Novo Sport Video Menu