Nova vest
Fudbal 8

23.9.2024.

10:50

Bilans "bečke sramote" – broje se povređeni policajci VIDEO

Veliki derbi izmđu bečkih rivala Austrije i Rapida ostao je u senci teškog nasilja huligana dva kluba.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Meč je završen pobedom domaćina Rapida (2:1), koji je tako i zaseo na prvo mesto tabele, međutim malo ko dan posle uopšte priča o igri, golovima, lepim potezima.

Huligani su "preuzeli" sve izveštaje sa utakmice.

Prema zvaničnom policijskom izveštaju, šestorica pripadnika ove službe su povređeni tokom velikih nereda koji su se dogodili na samom terenu, gde su se sukobili huligani oba kluba.

Ukupno, devet lica se obratilo za pomoć u bolnicu tokom večeri.

Situacija je, podsetimo, eskalirala kada su najvatrenije pristalice Rapida, mnogi od njih pod maskama, dotrčale do tribine gostiju, pritom su bili naoružani motkama, pirotehnikom, u potpunosti spremni za napad. Nije se dugo čekalo na odgovor, ubrzo su i pristalice Rapida sišle na teren i u jednom trenutku naterale rivale u povlačenje.

Taj deo terena pretvorio se u pravo bojno polje.

Od silne pirotehnike gust dim je "začinio" bitku, a bilo je i palih navijača, koje su saborci vukli po travi, povređene i uzdrmane.

Austrijski mediji u prvi plan takođe ističu odsustvo svake reakcije readara, koji su stajali po strani i posmatrali okršaj "usijanih glava".

Policija takođe nije odmah reagovala, već je krenula u akciju nekoliko minuta posle najjačeg sudara huligana, što je takođe bila tema austrijskih medija.

"Poraz bečkog fudbala", je možda i najbolji opis na sranicama "Kuriera" posle svega što se dešavalo u nedelju uveče na stadionu Rapida.

Podeli:

Komentari 8

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu