Nova vest
Fudbal 0

22.9.2024.

0:17

Mitrović dao golova koliko Ronaldo i Benzema zajedno

Srpski napadač Aleksandar Mitrović sa dva nova gola u dresu Al-Hilala osamio se na listi strelaca Saudijske Pro lige.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Srpski napadač je u neverovatnoj golgeterskoj formi - u prva četiri kola sezone postigao je osam golova.

Dva po utakmici u proseku.

Golgeterski bilans "podebljao" je u subotu u derbiju protiv direktnog rivala za titulu, ekipe Al-Itihada, pošto je trijumfu od 3:1 doprineo sa dva pogotka. Najbolji strelac u istoriji reprezentacije Srbije dva puta je matirao najboljeg golmana Srbije Predraga Rajkovića, koji od ove sezone stoji među stativama Al-Itihada.

Rajković od svih "jedinica" u ligi svakako najbolje poznaje Mitrovića, zna kako igra, kako gađa, kako se postavlja, gde najčešće šutira, ali ni sve to mu nije mnogo pomoglo da sačuva mrežu.

Sa druge strane stajao je i slavni Karim Benzema, čiji je pogodak u finišu samo ublažio poraz gostiju.

Bio je to inače peti gol nekadašnjeg napadača Reala.

Dva gola manje na svom kontu ima najveća zvezda lige Kristijano Ronaldo, koji je dan ranije postigao gol iz penala, a nekadašnji tandem Reala trenutno gleda u leđa Srbinu.

Gotovo nestvarno zvuči podatak da su ova dvojica fudbalera, jedan od njih je najbolji strelac u istoriji fudbala, drugi je jedan od najboljih napadača u protekle dve decenije u svetskom fudbalu, zajedno postigla isti broj golova kao srpski napadač.

Situacija će se naravno promeniti, teško da Mitrović može održati ovakav ritam u odnosu na Portugalca i Francuza, ali će jednog dana, kada bude premotavao film na saudijske dane, imati o čemu da priča svojoj deci i unucima - bio je bolji od najvećih.

Al-Hilal posle četiri kola ima sve četiri pobede i prvi je na tabeli.

Standings provided by Sofascore


 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu