Nova vest
Fudbal 2

21.9.2024.

14:48

Dvojica šahista testirana na doping u okviru BRIKS Igara

Neobičan izbor Ruske Antidoping agencije za testiranje na nedozvoljene supstance.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Sportisti iz deset zemalja koje su učestvovale na BRIKS igrama testirani su na doping od strane RUSADA-e (Ruska antidoping agencije), a među testiranima su, sasvim neobično, bila i dvojica šahista, prenosi ruski TASS.

RUSADA je uzela uzorke urina sportistima iz Rusije, Azerbejdžana, Belorusije, Brazila, Kirgistana, Kine, Mongolije, Pakistana, Uzbekistana i Južne Afrike.

Ukupno 86 uzoraka je uzeto tokom testiranja od predstavnika 18 sportova.

Najviše od atletičara (12), plivača i rvača, po devet, potom veslača i dizača tegova, po osam, džudista i sambo rvača, od kojih je uzeto šest uzoraka na testiranje.

Testirani su još kanuisti, karatisti, teniseri, jahači, gimnastičari, i svi ostali kojiam bi doping pomogao da postignu bolje performanse na borilištima, a najveće iznenađenjenje su i dvojica šahista, koja su uzeta u obzir prilikom anti doping provere.

BRIKS igre su održane od 12. juna do 23. juna u Kazanju, uz učešće sportitsa iz 80 zemalja, koji su osvojili 387 medalja.


 

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

ABA

Megina poruka pred start sezone: "Tradicionalno..."

Izuzetno bitna utakmica za oba tima na otvaranju nove sezone ABA lige. Biće nam potrebno puno koncentracije i energije da bismo pobedili na teškom terenu u Novom Mestu, izjavio je trener Mege Marko Barać uoči meča sa Krkom u prvom kolu nove sezone u regionalno

Tanjug

16:23

33 min

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu