Nova vest
Fudbal 0

20.9.2024.

23:55

Ančeloti: "Igrači nemaju problem da im se umanje plate"

Najava mogućeg štrajka najboljih fudbalera koji graju u Evropi bila je jedna od glavnih tema razgovora trener Reala Karla Ančelotija sa novinariam pred meč sa Espanjolom.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

Nezadovoljstvo kod fudbalera sve prenatrpanijim rasporedom utakmica tokom kalendarske godine sve je veće, brojne najveće zvezde idu dotle da razmišljaju o štrajku kao opciji da ukažu na svoj položaj.

UEFA i FIFA ne haju za kritike, ove dve organizacije, zarad fudbala, ali zapravo zarad novca, iz godine u godinu povećavaju broj utakmica u svim mogućim takmičenjima, što nikako neće pomoći da se raspoloženje igrača popravi.


Štaviše, deluje da nas uskoro očekuje radikalan potez najvažnijih aktera fudbalskog biznisa. Ili će sve ostati na pretnji, ostaje da se vidi.

Šta o svemu tome kaže Karlo Ančeloti koji takođe nije izuzet od gustog rasporeda. Jedina razlika između njega i fudbalera je ta što nije u riziku da se povredi, ali svaku drugu muku deli sa njima: mnogo vremena van kuće, sati i sati u putu, spavanje u hotelima, mnogo utakmica...

"Žalbe fudbalera sigurno neće promeniti kalendar ove sezone. Važno je da se razmišlja na ovu temu i da ljudi shvate da su fudbaleri zaista umorni. Kalendar se za ovu godinu neće menjati, igrači razmišljaju o tome kako da promene fudbal u budućnosti", kaže Ančeloti.

Važna stavka je i novac, najvažnija. Igrači koji se bune bi u slučaju manjeg broja utakmica bili suočeni i sa manjim primanjima nego što sada imaju. Ančeloti kaže da su fudbaleri spremni na tako nešto.

"Fudbal mora da reaguje jer je cilj da se igra manje utakmica kako bi bilo manje povreda. Igrači nemaju problem da im se plate umanje ako budu igrali manje mečeva", kaže italijanski strateg.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu