Nova vest
Fudbal 21

19.9.2024.

22:02

Milojević: "Nećemo mi igrati finale Lige šampiona"; Laž: "Nevezano za ambijent"

Vladan Milojević i Bruno Laž, treneri fudbalera Crvene zvezde i Benfike, obratili su se javnosti posle duela u prvom kolu Lige šampiona (1:2).

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Zvezda je na domaćem terenu na startu Lige šampiona poražena od Benfike.

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

Posle meča je prvi pred novinare na stadionu "Rajko Mitić" izašao Bruno Laž.

"Naravno da je bila odlučujuća ova pobeda, ali više je bila atmosfera koju smo doneli sa prošle utakmice i samopouzdanje. Nevezano za ambijent na stadionu, koji je bio važan. Tražili smo prostor već sa prvim golom. Kasnije su se dogodile i druge stvari u utakmici. Nismo planirali ulazak rezervnog igrača u prvom poluvremenu. Najvažniji je taj ulazak u meč, kojim smo krenuli u novi format. Dobili smo još jednu pobedu, sa onom prethodnom u šampionatu. Uspeli smo da se održimo na zemlji. Naš fokus se poboljšava i već se pripremamo za narednu utakmicu", rekao je Laž između ostalog.

Ubrzo posle njega, okupljenima se obratio i Vladan Milojević.

"Sigurno da mi nismo ekipa koja će da igra polufinale i finale Lige šampiona. Treba biti realan. Možda su mi prethodni porazi teže padali jer nismo imali neku igru iz mnogo razloga, ali hoću da vidim ovakav tim. Neka i grešimo. Ima puno stvari koje na bazi ovog izdanja koje treba da popravimo. Odigrali smo mušku utakmicu, na našem stadionu pred našim navijačima. Moj utisak je da smo odigrali kvalitetnu utakmicu. Igrači su se trudili da daju sve od sebe. To nije uvek dovoljno. Da probamo da igramo sa svakim. Nekad ćemo igrati protiv mnogo snažnijeg protivnika i nećemo uspeti sve da pokažemo. Na kraju ćemo podvući gde ćemo da budemo. Ja sam i dan danas i biću uvek da smo uspeli da dovedemo ovako renomirane timove. Daćemo sve od sebe da igramo dobro i pružamo dobre partije.", rekao je o ambicijama kluba posle poraza Milojević.

Konferenciju za medije mogli ste da pratite uživo uz B92.sport LIVE BLOG:

Završeno

21:59

Kraj konferencije za medije

Toliko sa stadiona "Rajko Mitić" za večeras.

Hvala što ste bili uz B92. sport.

21:59

Može li se sa ovakvom igrom do rezultata u "večitom" derbiju?

"Ta utakmica je sasvim drugačija. Imaćemo vremena da se pripremimo. Videćemo."

21:55

Da li se ambicije kluba menjaju?

"Sigurno da mi nismo ekipa koja će da igra polufinale i finale Lige šampiona. Treba biti realan. Možda su mi prethodni porazi teže padali jer nismo imali neku igru iz mnogo razloga, ali hoću da vidim ovakav tim. Neka i grešimo. Ima puno stvari koje na bazi ovog izdanja koje treba da popravimo. Odigrali smo mušku utakmicu, na našem stadionu pred našim navijačima. Moj utisak je da smo odigrali kvalitetnu utakmicu. Igrači su se trudili da daju sve od sebe. To nije uvek dovoljno. Da probamo da igramo sa svakim. Nekad ćemo igrati protiv mnogo snažnijeg protivnika i nećemo uspeti sve da pokažemo. Na kraju ćemo podvući gde ćemo da budemo. Ja sam i dan danas i biću uvek da smo uspeli da dovedemo ovako renomirane timove. Daćemo sve od sebe da igramo dobro i pružamo dobre partije."

21:54

Da li Zvezda može bolje od ovoga?

"Ne mogu da pretpostavim da li će ili neće. Imali smo plan, pripremali smo utakmicu. Svaki dan koji budemo prolazili više će nam značiti. U ovakvim situacijama mnogo znači i sedam dana treniranja. U ovakvom rasporedu nećemo imati toliko vremena za trening, to me plaši. Moj posao je da pronalazim rešenje i ja se nadam da ćemo ga naći."

21:54

Kako je podigao ekipu u drugom poluvremenu?

"Ne postoji način. Negde u mojoj filozofiji igrači jasno znaju šta treba da rade. Samo smo nastavili da radimo kako smo radili do tada. Mislim da je u drugom poluvremenu sve bilo mnogo bolje."

21:51

Kako se osećao kada su njegovi igrači pravili nedopustive greške?

"Kako mislite da bi trebalo da se osećam? Nikada nisam upirao prstom ni na koga. I kad gol date, to je rad celog tima. Jednostaavno se takve stvari dešavaju. Niko to nije želeo da radi. Da li pad koncentracije, da li loša procena... Kao i u basketu, pravi faul pa ne mogu da budu laki poeni. Tako i u fudbalu, kada primite gol ne smete na tako lak način."

21:50

O povredi Ognjena Mimovića

"Plašim se da nije dobro, ali još ne znam. Povreda je stopala."

21:47

Zašto Drkušić nije ušao umesto Mimovića?

"Vanja Drkušić se povredio na treningu i nije bio spreman, kao i Nemanja Radonjić koji em je nespreman, em povređen. Dalsio, nisam video da je nešto nekvalitetno odigrao. Ući nezagrejan na ovakvom nivou... Razmišljali smo šta da radimo. Izgubili smo Mimovića, a u tom trenutku smo imali i povređenog Seola. Mi bekove ne znamo, to znate. Bilo je iznuđeno, ali na kraju krajeva Elšnik je odradio pravi posao. Sem stative oni nisu imali ni jednu šansu. Nismo mi imali tu neki problem. Dolazili smo lako do njihovih 20-30 metara."

21:44

Da li žali zbog rezultata?

"U samom pitanju ste dali dosta od odgovora. Možda smo mogli da uđemo hrabrije... ne hrabrije, nego su pojedini igrači bili smušeniji. Opet, Benfika je jedan dobar tim. Držali smo se plana. Hteli smo visok pritisak, želeli smo da ih stiskamo. Neke lopte smo gubili lagano. Mislim da to nije neznanje, već neuigranost. Potrebna je sinergija, neko vreme, gde će u svakom trenutku svi znati gde se nalaze na terenu. Da li mi je žao... mislim da smo zaslužili više od utakmice. Jako je teško, ovakve golove ni na treningu ne smete da primite. Probali smo da se vratimo, reakcija igrača je bila sjajna. Međutim, klasa njihovih igrača, štopera koji su sve čistili. Šta da radimo, to je Liga šampiona. Ovakve greške skupo koštaju."

21:37

Stigao je i Vladan Milojević

Trener Zvezde će se uskoro obratiti.

Podeli:

Komentari 21

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Tesla, ti li si? Nisam FOTO

Ako je imitacija najiskreniji oblik laskanja, u brazilskoj kompaniji očito imaju lepo mišljenje o američkom proizvođaču automobila.

B92.net

22:00

3 h

Novo Sport Video Menu