Nova vest
Fudbal 1

19.9.2024.

8:45

Teški porazi "srpskih klubova" u MLS ligi

Klubovi srpskih fudbalera Dejana Joveljića i Jovana Mijatovića u američkoj MLS ligi doživeli su poraze.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Ekipa Los Anđeles Galaksija za koji nastupa Joveljić je poražena sa 4:2 Portland Timbersa. Domaći tim je vodio posle polasata igre sa dva gola prednosti, ali do poluvremena su gosti uspeli da umanje zaostatak.

Golove za Portland su postigli Rodirges i Evander, dok je Gabriel Pec smanjio zaostatak. Slična situacija viđena je i u drugom poluvremenu, gde je Evander povećao prednost na 3:1 u 51. minutu. Peintsil je smanjio na 3:2, a tačku na meč je stavio Mora u 80. minutu (4:2).

Uprkos porazu, Galaksi je ostao prvi na Zapadu sa 55 bodova, pet više od Solt Lejk Sitija. Šansu od 61. minuta je dobio Dejan Joveljić, ali nije uspeo da se upiše u strelce.

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

Težak poraz je pretrpeo i Mijatovićev Njujork siti, koji je već posle pola sata igre imao tri gola zaostatka, protiv Filadelfije na domaćem terenu (1:5). Jedini gol za domaću ekipu je postigao Martines u petom minutu nadoknade prvog poluvremena.

Mijatović je uigru ušao u 71. minutu, kada je zamenio Strahinju Tanasijevića, još jednog Srbina u redovima njujorške ekipe.

Tim Lionela Mesija – Inter Majami je odigrao 2:2 portiv Atalante u gostima, a Lionel Mesi je posle povrede šansu dobio tek u 61. minutu meča.

Inter je dva puta vodio preko Ruiza i Kampanje, ali je tim iz Džordžije bod izborio preko Lobjanidzea i Mirančuka.

Ekipa iz Majamija je prva na Istoku sa 63 bodova, osam više od drugoplasiranog Sinsinatija.

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu