Nova vest
Fudbal 1

18.9.2024.

17:34

Endi Kerol prešao u klub koji je bankrotirao

Engleski fudbaler Endi Kerol (35) novi je igrač francuskog četvrtoligaša Bordoa.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/Glyn Kirk/NMC/Pool

Nekadašnji golgeter brojnih engleskih klubova Liverpula, Njukasla, Vest Hema zvanićno je pristupio klubu koji je nedavno proglasio bankrot i eliminisan je u četvrtu ligu, odlukom Francuske fudbalske federacije. 

Kerol je možda i najbolja stvar koja je mogla da se desi slavnom francuskom klubu u najgorem trenutku, dobili su zvučno ime i sasvim solidnog napadača za ono što im je potrebno. 

Pažnje publike i medija neće manjkati za mečeve "žirondinaca".

Kerolu ovo nije prvi angažman u Francuskoj, do pre samo nekoliko dana je igrao za Amijen, koji takođe igra u četvrtoj ligi. Nastavlja u istom takmičenju, ali u daleko zvučnijem klubu, koji praktično kreće ispočetka. 

Vredi podsetiti da je Kerol u najboljim danima svoje karijere bio jedan od boljih "špiceva" na Ostrvu, devet puta je igrao ta reprezentaciju Engleske (dva gola), "u nogama" ima 248 utakmica u Premijer ligi i 54 gola.

Za prethodni klub Amijen postigao je četiri pogotka u 35 utakmica.

On je prethodnog vikenda igrao meč za Amijen, a potom je, u dogovoru sa vlasnikom tog kluba Džonom Vilijamsom, koji je ujedno preuzeo rukovođenje Bordoa kroz adminitrativni period, pristupio "žirondincima". 

Već je odradio i prvi trening za novi klub.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu