Nova vest
Fudbal 41

18.9.2024.

12:18

Obradović: "Ponosni smo što druge inspiriše ono što smo mi prvi uradili"

Trener Partizana Željko Obradović za grčke medije govorio je o predstojećem turniru u Atini "Pavlos Janakopulos", koji će se održati na kultnom stadionu "Panatinaiko".

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Pored Partizana i Panatinaikosa, koji igraju u petak, na turniru učestvuju još dva evroligaša, Anadolu Efes i Makabi Tel-Aviv.

Obradović je u izjavi za grčke medije, pored ostalog, izrazio zadovoljstvo zato što je ponovo "u svojoj drugoj kući Atini", i što igra turnir posvećen čoveku koga mnogo poštuje, a neobično mu je i drago što, kako kaže, i drugi klubovi počinju da organizuju spektakle na otvorenom.

Sećamo se, Partizan je pre starta minule sezone na Tašmajdanu odigrao meč s Fuenlabradom i slika tog spektakla obišla je svet, a nešto slično se sada očekuje na kultnom stadionu, mestu održavanja prvih modernih Olimpijskih igara (1896). 

"Da, ovaj turnir je nešto vrlo slično onome što smo mi organizovali pre godinu dana sa Fuenlabradom na Tašmajdanu. Bila je divna atmosfera i čitav svet je video taj spektakl. To je bilo zaista nešto posebno. Mislim da je ono što smo mi uradili pre godinu dana sada inspirisalo druge klubove da urade nešto slično. I zbog toga smo ponosni. Jer mi smo napravili prvi korak ka organizaciji utakmica na otvorenom", kaže Obradović.

Peđa Milosavljevic / STAR SPORT

Osobenost predstojećeg turnira čini samo mesto održavanja.

"Kalimarmaro (ime stadiona) je veoma posebno mesto i veoma smo srećni što se nalazimo na ovom istorijskom mestu. Biće pune tribine, tako da će biti sjajno za sve koji dođu i svedoče uživo ovom spektaklu. Ovo je stadion na kojem su održane prve moderne olimpijske igre, tako da sâm stadion ima svoju istoriju. Kao što sam već rekao, Kalimarmaro će biti krcat, tako da nas i taj podatak čini još ponosnijim što smo deo turnira."  

Predstojeći turnir je šesti po redu koji nosi ime nekadašnjeg vlasnika Panatinaiksoa Pavlosa Janakopulosa.

"Svake godine mi smo na ovom turniru. Zaista volimo da dođemo u Atinu. Okej, za mene lično, to ne moram ni da naglašavam zbog čega volim da sam u Atini. Ovaj grad je moj drugi dom, gde volim da dođem da vidim moje stare prijatelje iz Panatinaikosa. Ponoviću, izuzetno smo srećni što smo ovde na ovom turniru."

O Janakopulosu je Obradović govorio biranim rečima.

"Šta za mene predstavlja Pavlos Janakopulos? Sve! Otac, dobar prijatelj. On je za mene uvek bio više od predsednika kluba. Bili smo veoma bliski. Uvek se trudio da mi pomogne oko svega, kao što je pomagao svakom od nas za mojih 13 godina u Panatinaikosu. On mi je posebna osoba i uvek ću ga pamtiti po tome što je uvek želeo svakome da pomogne."

Podeli:

Komentari 41

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu