Nova vest
Fudbal 1

18.9.2024.

9:00

Veče rekorda u Minhenu; Kejn: "Nisam znao gde više da šutiram penal"

Fudbaleri Bajerna priredili su nezaboravnu goleadu u 1. kolu nove sezone Lige šampiona protiv zagrebačkog Dinama.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Bavarci se po ko zna koji put upisali u istorijske almanahe, ovog puta kao tim koji je dao najviše golova u jednoj utakmici evropske elite - impresivnih devet.

Dinamo se ponadao posle dva brza gola za 3:2, ali sve što se posle odvijalo na terenu u igri mačke i miša još dugo će se prepričavati.

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

U večeri veličanstvene pobede ili debakla, u zavisnosti iz kog ugla se gleda, postignuto je nekoliko rekorda.

Pre svega, bila je ovo 21. pobeda Bavaraca na startu Lige šampiona, uz gol razliku 60:7 u tim duelima. Poslednji put Bavarci su izgubili prvi meč sezone u Ligi šampiona davne 2002. godine od Deportivo La Korunje 2:3.

Prvi put na jednom meču Lige šampiona dogodilo se da jedan igrač postigne tri gola iz penala.

"Fantastično veče, bilo je uzbudljivo, luda utakmica. Tri penala na mečuu, nikada mi se to nije desilo. Kod trećeg nisam znao šta da radim i gde da šutiram", rekao je četvorostruki strelac za Bajern Hari Hejn neposredno nakon utakmice.

EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Sa četiri gola Kejn nije ušao u krug odabranih sa najviše pogodaka postignutih na jednoj utakmici u okviru evropske elite.

Trojica igrača su pet puta tresla mrežu rivala u istoriji Lige šampiina: Erling Haland 2023. protiv Lajpciga u pobedi od 7:0, Luiz Adriano u pobedi Šahtjora 7:0 protiv BATE Borisova 2014. i Leo Mesi u pobedi Barse 7:1 protiv Bajera iz Leverkuzena 2012. godine.

Kejn je, takođe, sa četiri gola prestigao sunarodnika Runija po broju golova u Ligi šampiiona, postigao je 33 na 45 utakmica, i postao najefikasniji engleski igrač u istoriji ovog takmčenja.

I za Tomasa Milera ovo je bio meč koji će pamtiti.

Iskusni fudbaler Bavaraca je upisao 152. meč u Ligi šampiona, pošto je ušao sa klupe u 88. minutu, i postao klupski rekorder po broju mečeva u Ligi šampiona.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu