Nova vest
Fudbal 29

16.9.2024.

15:10

"Crvena zvezda je simbol srpstva i Srbije"

Generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić rekao je da je klub koji vodi "simbol srpstva, Srbije i uspeha".

Izvor: RTS

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Terzić je pred početak evropskih putišestvija okupio članove Sportskog društva Crvena zvezda.

Povod je bio taj što je čak 14 klubova SDCZ ove godine nastupalo ili će nastupati u evropskim takmičenjima.

"Kao predstavnik Sportskog društva imao sam želju i obavezu da okupim sve sportiste iz svih 14 klubova našeg sportskog društva, da im poželim sreću, zdravlje, da ih podsetim šta to znači Crvena zvezda, šta znači grb na grudima koji nose, da je to nama ostavljeno u amanet, na istoriju i tradiciju tokom ovih 80-ak godina, slavne naše prethodnike koji su ispisivali zlatnu istoriju Crvene zvezde, da budu svesni da u svakom trenutku moraju da predstavljaju Crvenu zvezdu, da moraju da budu za primer", rekao je Terzić za "RTS".

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

Terzić je napomenuo da Zvezda ne predstavlja samo sebe, već i Srbiju.

"Mi to često kažemo zato što smo to nasledili od naših prethodnika. Crvena zvezda je stvarno simbol srpstva i Srbije, takođe i simbol uspeha. Zato smo i hteli da podsetimo ove naše mlade generacije na sve ono što smo zatekli od naših prethodnika", rekao je Terzić i dodao:

"Nositi grb Crvene zvezde nije samo zadovoljstvo, to je jedna obaveza. Moraju biti svesni da su očekivanja naroda velika, da Crvena zvezda predstavlja ljubav i emociju, da je reprezentujemo, opet kažem, ne samo Crvenu zvezdu već i našu državu. Ne sumnjam i duboko sam uveren da će naši sportisti dati svoj maksimum i da će to sve rezultirati kroz sjajne sportske uspehe kao i svih ovih godine koje su iza nas".

Generalni direktor FKCZ je zatim rekao da je u prodaju još oko 7-8 hiljada karata za otvaranje Lige šampiona na "Marakani" protiv Benfike.

"Pozivam sve naše navijače da požure, da kupe svoje karte, da nađu svoje mesto, jer ovo je ipak ispisivanje istorije Crvene zvezde, i da oni budu svedoci. Veliki broj je već kupio karte, očekujem da će stadion 'Rajko Mitić' biti pun", podvukao je Terzić.

Podeli:

Komentari 29

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu