Nova vest
Fudbal 10

15.9.2024.

8:28

Joveljić dvaput u metu za preokret u derbiju – izjednačen sa Mesijem VIDEO

Srpski centarfor Dejan Joveljić bio je heroj pobede Los Anđeles Galaksija protiv Los Anđelesa (4:2) u gradskom, kalifornijskom derbiju MLS lige.

Dušan Đukanović
Profimedia

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

Činilo se da će gosti u Karsonu pred 27.000 gledalaca stići do lake pobede nakon što su već u uvodnih 15 minuta stigli do dva gola prednosti.

Udarni duo Los Anđelesa Mateuš Boguš i Denis Buanga su postigli golove u četvtom i pomenutom 15. minutu, a sa tim rezultatom se otišlo na poluvreme.

Ipak, u drugom delu igre dolazi do potpunog preokreta i čak četiri gola Galaksija od čega su dva bila Joveljićeva.

Nekadašnji napadač Zvezde i Ajntrahta je najpre u 53. minutu pokrenuo svoj tim smanjivši zaostatak nakon što je sjajnom varkom izbacio protivnika.

Samo dva minuta kasnije je na semaforu bilo 2:2 kada je Edvin Seriljo pogodio, da bi Joveljić u 67. minutu doneo potpuni preokret domaćem timu.

Sa tim golom je stigao do 14. ove sezone, po čemu je na deobi trećeg mesta liste strelaca sa Lionelom Mesijem (takođe postigao dva gola) i još četvoricom igrača.

Nedugo potom je i završio meč, nakon čega je protivnički igrač Luis O‘Brajen dobio crveni karton i tako udaljio svoj tim barem od boda.

Fudbaleri Galaksija su to iskoristili za četvrti gol. Marko Rojs je asistirao prethodno dvostrukom asistentu Rikiju Puđu za gol i epitet igrača utakmice.

Los Anđeles Galaksi je ovom pobedom uvećao prednost u odnosu na gradskog rivala na vrhu tabele Zapadne konferencije. Sada imaju 55 poena, naspram 48 koliko ima prvi pratilac.

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 10

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu