Nova vest
Fudbal 0

14.9.2024.

23:32

Benfika ubedljiva pred dolazak Zvezdi – Di Marija pečatirao pobedu

Fudbaleri lisabonske Benfike savladali su na svom terenu Santa Klaru rezultatom 4:1 u petom kolu portugalskog šampionata.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Tako je ekipa Bruna Lagea napravila dobru uvertiru pred dolazak u Beograd na utakmicu 1. kola Lige šampiona sa Crvenom zvezdom, koja je zakazana za 19. septembar u 18:45.

Bila je ovo i najubedljivija pobeda lisabonskih "Orlova" od početka sezone, tačnije bio je ovo meč u kojem su postigli najveći broj golova.

Tri su dali ekipi Kasa Pia 17. avgusta (3:0).

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

U subotu uveče Benfika je pokazala da polako diže formu pred nastavak sezone posle nešto sporijeg starta. Uprkos vođstvu gostiju koje je stiglo šokantno, već u prvom minutu, Di Marija i družina su brzo potom postavili stvari na svoje mesto.

Igrom domaćih rukovodio je Turčin Kokču, upisao je dve asistencije, dok su mrežu Santa Klare pogađali njegov sunarodnik Muhamed Kerem Akturkolgu u 27. minutu, zatim Florentino u 34. na asistenciju iskusnog Argentinca Otamendija.

Benfika je tako preokrenula pre odlaska na odmor.

U nastavku, još dve lopte su završile u mreži gostiju: Antonio Silva je pogodio u 47. minutu (Kokču asistent), da bi tačku na autoritativan trijumf stavio neizbežni Anhel Di Marija u 58. minutu na asistenciju Danca Baha.

Bnfika je meč počela u sastavu Trubin, Bah, Otamendi, Silva, Kareras, Rolhajser, Kokču, Florentino, Akturkoglu, Di Marija, Pavlidis.

Igrali su još: Amduni, Prestijani, Šjeldrup, Bareiro i Kabral

Lider portugalskog prvenstva je Benfikin gradski rival i aktuelni šampion Sporting sa maksimalnih 15 bodova iz pet utakmica i gol-razlikom 19:2.

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu