Nova vest
Fudbal 0

14.9.2024.

16:02

Zdjelar: "Volim da radim sa Markom, čekao sam poziv za reprezentaciju"

Srpski reprezentativac i fudbaler CSKA iz Moskve Saša Zdjaler govorio je za ruske medije o Premijer ligi Rusije, Partizanu, Novaku Đokoviću.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Saša Zdjelar je već duže vreme u dresu ekipe CSKA, sa kojom pokušava da napravi veliki rezultat, tačnije da se domogne titule prvaka Rusije.

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

Glavni rival im je ekipa Zenit sa kojom će se prvi put susresti od početka sezone u derbiju osmog kola Premijer lige, a tim iz Sankt Peterbruga pred ovaj duel ima četiri boda više u odnosu na tim iz Moskve.

"Prošle sezone smo pokazali da je moguće igrati protiv Zenita, pobedili smo ih u Premijer ligi u Sankt Peterburgu. Protiv šampiona je teško igrati, ima dobre igrače, ali je ipak moguće da se dobije, to smo pokazali. Veoma je teško da se sruši Zenit na tronu. Tim iz Sankt Peterburga je šest godina zaredom postao šampion. Dokazuju da je sa njima teško takmičiti se na duži rok. Ali treba da verujemo u sebe, da se borimo do kraja i da idemo iz utakmice u utakmicu“.

Od ove sezone ekipu CSKA je preuzeo srpski trener Marko Nikolić.

"Zaista volim da radim pod Markovim vođstvom. Verujem da će ekipa samo napredovati kako ove sezone bude odmicala. Kada dođe novi trener, promene se uvek dešavaju, to je neizbežno. U Rusiji je kratak period između sezona, tako da nije bilo mnogo vremena. Postoji razlika ako govorimo o formaciji u napadu i odbrani. Dodati su novi zadaci, na primer oko prekida. Već smo postigli nekoliko važnih golova iz kornera“.

Peđa Milosavljević/Starsport

Zdjelar žali što za sada nije učestvovao ni na jednom velikom turniru u dresu reprezentacije Srbije.

"Ne znam s čime je ovo povezano. Srbija verovatno treba da odigra sledeću prijateljsku utakmicu sa Rusijom da bih ponovo bio pozvan i obukao reprezentativni dres. Stvarno sam želeo da idem na veliki turnir, čekao sam poziv u reprezentaciju. Proveo sam celu sezonu bez povreda do samog kraja, tako da sam bio u dobroj formi. Ali selektor je doneo drugačiju odluku“.

Srpski fudbaler ističe da jedva čeka okršaj sa ekipom Spartaka.

"Za mene, kao Srbina, najvažniji meč je protiv Spartaka. Ovo je glavna konfrontacija u Rusiji. U Srbiji imamo jedan večiti derbi: Partizan – Crvena zvezda. Naravno, CSKA ima i derbi protiv Dinama i Lokomotive, ali Spartak je i po intenzitetu i po emocijama najvažniji protivnik“.

Saša Zdjelar je otrkio da je njegov sportski uzor Novak Đoković za koga smatra da je najpopularnija ličnost u Srbiji.

"On je broj jedan, najpopularniji sportista. Niko na svetu ne može da postigne takve rezultate u tenisu kao on. Sa sportske tačke gledišta, on mi je idol i primer kako se pravilno trenira, održava kondicija. Pokazao je da se sa 37 godina oseća kao momak od 20. Nadam se da će ovaj nivo održati još nekoliko godina. NIko mu nije verovao, ali je uzeo zlato u Parizu. Novak je osvojio sve. Ne znam šta treba da uradi da bi još više podigao letvicu. U Srbiji su svi trgovi bili krcati posle njegove pobede na Olimpijskim igrama. Ljudi ga obožavaju. Moje mišljenje je da je on najpopularnija ličnost u Srbiji poslednjih petnaestak godina, čak i iznad predsednika. Malo je sportista poput Đokovića, nema ga svaka zemlja“.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu