Nova vest
Fudbal 8

13.9.2024.

16:54

Bivši nemački golman na samrti: "Ovo je moj poslednji intervju u životu"

Nekadašnji nemački fudbaler Georg Koh teško je bolestan, pošto mu je dijagnostifikovan rak gušterače.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Kancer je u terminalnoj fazi i lekari su mu saopštili da mu nije preostalo još mnogo života.

Koh ima 52 godine i za nemački "Sport1" je dao, kako kaže, svoj poslednji intervju. Doktori mu daju još najviše šest meseci života.

"Ima dana kada sam depresivan i glava mi je prazna, ali ima i dana kada bih mogao da porušim drveće. To ne može nikako da se objasni. Ne mogu da kažem kako će biti sutra. Ponekad sam uveče dobro raspoložen. Legnem u krevet, a onda ujutru ne mogu da dišem", rekao je bivši golman.

Koh je u Nemačkoj branio za Fortunu Diseldorf, Arminija Bilefeld, Kajzerslautern, Energi Kotbus i Duizburg, dok je van svoje zemlje nastupao za PSV Ajndhoven i Dinamo Zagreb. Bilo je to u sezoni 2007/2008.

"Prošao sam hemoterapije i uzimao lek iz Sjedinjenih Američkih Država koji nažalost nije odobren u Nemačkoj. Koštao me dosta, ali zato sam još živ. To je dobra stvar".

Na intervju je došao u majici sa natpisom "do gorkog kraja". Novinar ga je upitao "zbog čega?"

"To sam ja, to je moj humor. Toliko je ljudi koji žive s rakom i drugim bolestima. Ne želim da sebe stavljam u prvi plan. Ne pitam se 'zašto ja'. Možemo ovakav intervju napraviti s bilo kim, i oni se to pitaju. Ovo je moj poslednji intervju. To da mogu o tome ovde da govorim leži samo u činjenici da sam kao golman u prvom planu", rekao je Nemac i zaključio:

"Mislim i na decu na bolničkim odeljenjima. Svašta sam doživeo, a bolesna deca još ništa nisu, verovatno nisu bila ni na odmoru s roditeljima jer samo moraju ležati u bolnici. To me je stvarno dirnulo".

Podeli:

Komentari 8

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu