Nova vest
Fudbal 0

13.9.2024.

15:35

Blamaža protiv tzv. Kosova "prelila čašu"

Gruzin Temur Kecbaja nije više selektor reprezentacije Kipra.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/STR

Kap koja je "prelila čašu" nezadovoljstva kod ljudi iz Saveza i navijača je težak poraz od tzv. Kosova kod kuće, u meču Lige Nacija (0:4). Bio je to, ispostaviće se, i poslednji meč Kecbaje na klupi Kiprana, gde je sedeo dve godine.

Predsednik Saveza Jorgos Kumas se obratio putem zvaničnog sajta da obrazloži odluku o smeni selektora.

"Tokom razgovora koji sam imao sa selektorom Kecbajom razmenili smo mišljenja i stavove o imidžu koji je ekipa prikazala u posldnje dve utakmice. Gospodin Kecbaja se stavio u službu Savezu sa ciljem da donese neophodne odluke na poboljšanju igre i ambijenta u reprezentaciji. Sugerisao je da je u tom smislu ekipi potrebna drastična promena", preneo je detalje sastanka sa Gruzinom predsednik FS Kipra.

"Nemamo dilemu da je u ovom teškom trenutku po reprezentaciju Kecbaja pokazao profesionalizam, ozbiljnost i svoju ljubav prema nacionalnom timu i fudbalu generalno. On je čovek od reči, svi koji ga dobro poznaju to znaju. Nažalost, naša kooperacija sa gospodinom Kecbajom u rezultatskom smislu nije bila dobra. Ovim putem iskreno se zahvaljujem gospodinu Kecbaji na svemu što je uradio za reprezentaciju i želim mu svaki uspeh u životu i karijeri", završio je Kumas.

Kipar je pre meča sa tzv. Kosovom pobedio Litvaniju u gostima 1:0.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu