Nova vest
Fudbal 1

13.9.2024.

15:07

BiH "odjavila" fudbalera Šefilda – "ne biraš ti reprezentaciju već ona tebe"

Anel Ahmedhodžić je od danas i definitivno bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ASH ALLEN

On je još ranije najavio da se oprašta od dresa reprezentacije i da u bliskoj budućnosti neće nositi dres Bosne i Hercegovine, što je u petak, jednim klikom na svom Instagramu, i potvrdio.

On je sve do danas u opisu profila "držao" da je član fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Danas uz njegovo ime stoji samo da je fudbaler Šefild Junajteda.

Ahmedhodžić je za "Zmajeve" odigrao 24 utakmice uz jedan postignut pogodak i to protiv Ukrajine 2021. godine.

Sve donedavno nije se mogao naslutiti ovakav epilog nepoverenja dve strane, ali je situacija brzo eskalirala i dovela do prekdia.

Nakon što je nedavno objavio da se "privremeno povlači" iz reprezentacije, fudbalera Šefilda su optužili da je glumio povredu u prethodnom ciklusu Lige nacija, no on za sve krivi svog oca Mirsada. Dodao je da se protiv njega okrenula čitava zemlja, ali ne samo protiv njega već i protiv njegove žene i sina.

"Dobio sam izuzetno ružne uvrede i zlostavljanja", napisao je u dugačkom saopštenju nedavno.

U petak se oglasio i sportski direktor reprezentacije Emir Spahić i poručio da "Ahmedhodžić ne bira reprzentaciju već ona bira njega" i da su fudbaleru Šefilda vrata reprezentacije ne privremeno, nego "zauvek" zatvorena.

"Želim jasno reći: niko, pa ni gospodin Anel Ahmedhodžić ne mogu birati kada i u koje vreme će biti na raspolaganju reprezentaciji, a kada ne. "Privremeno odjavljivanje" iz reprezentacije, kako su to neki mediji prikladno nazvali, na neodređeni rok, ili kako je to gospodin Ahmedhodžić nazvao "u bliskoj budućnosti", nije, niti će ikome biti tolerisano. Reprezentacija je kult, sveta dužnost, na čiji poziv se odazivaš i stavljaš je na prvo mesto, u najviši red prioriteta. Ne biraš ti nju. Ona bira tebe!", poručio je Spahić u pismu adresiranom medijima povodom "slučaja Ahmedhodžić".
 

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu