Nova vest
Fudbal 1

12.9.2024.

23:29

Depaj otkrio zbog čega je prešao u Brazil

Holandski reprezentativac Memfis Depaj (30) prvi put se obratio medijima nakon potpisa za brazilski Korintijans.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Njemu će to biti prvi angažman van Evrope gde je, nakon PSV-a, branio i boje Liona, Barselone, Mančester junajteda i Atletiko Madrida.

Mnoge je iznenadio odlukom da se otisne preko okeana i prihvati ponudu giganta iz Sao Paula, jednog od dva najpopularnija kluba u Brazilu.

Jedno od prvih pitanja koje su mu uputili brazilski novinari glasilo je - otkud Brazi i otkud baš Korintijans?

"To je zanimljivo pitanje jer sam prešao svet da bih igrao fudbal u zemlji gde baš i ne znamo mnogo o samom takmičenju. Za mene je ipak to bila jednostavno: odrastao sam u Holandiji, znao sam sve o evropskom fudbalu i nivou takmičenja, igrao sam za brojne klubove tamo. Imam 30 godina i rekoh sebi "šta je potrebno da uradim da bih bio srećan", i eto mene ovde iz nekog razloga. Verujem da sve u životu ima svoj smisao", poručio je Depaj.

Ono što ga je privuklo u Bazil, osim novca naravno (11,5 miliona evra za dve sezone) je igranje u zemlji koja daje svetu najveći broj fudbalera.

"Mislim da moramo da odamo priznanje zemlji iz koje dolazi autentičan fudbal. Mnoge svetske zvezde dolaze iz Brazila, poznajemo svi mnogo velikana fudbala iz Brazila. Ovde je fudbalska Meka, ta divna igra dolazi odavde. Deca u Evropi se ugledaju na mnoge igrače koji dolaze odave, ne samo zbog toga kako igraju fudbal, već i zbog načina života. Razlog zbog kojeg sam ovde došao je veći od fudbala".

Depaj preko oca vuče korene iz Gane, pa je pronašao povezanost sa brazilskim narodom.

"Brazilska kultura je svima dobro poznata, vrlo je slična afričkoj kulturi. Moj otac je iz Gane i vidim sličnost. Čim sam kročio na stadion, takav prijem nikada nisam osetio u životu, to je nešto potpuno drugačije. Tek sam tridesetak sati ovde a sve se tako brzo dešava i želim sve da vidim, da čujem i da osetim. To me vuče napred, želim da ostavim srce ovde".
 

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu