Nova vest
Fudbal 5

11.9.2024.

17:34

Slovenačka odbrana prva u Evropi – Srbija među najboljima

Fudbalska reprezentacija Slovenije primila je samo tri gola na poslednjih šest utakmica, računajući EURO i aktuelni ciklus Lige Nacija.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Selektor Matjaž Kek je bez ikakve dileme "mastermajnd" velikog uspona Slovenaca koji su neporaženi u četiri utakmice na Evropskom prvenstvu i potom na još dve u Ligi Nacija. Zaista deluju nepobedivo.

Na EURO, "dežela" je u grupi igrala nerešeno sa Danskom, Engleskom i Srbijom potom i sa Portugalijom u osmini finala, od koje je ispala u penal seriji.

Kekov tim je u Ligi Nacija nastavio tamo gde je stao na EURO, defanzivni zid Slovenije je za protivnike postao težak poput savladavanja Alpa koji se imaju preći.

Tek jedan gol primio je Jan Oblak u mečevima sa Austrijom i Kazahstanom, čemu je i sam i te kako doprineo, ali i čitav tim, posebno defanzivna linija pod komandom Jake Bijola, Vanje Drkušića i ostalih.

Zbirno, računajući samo EURO i aktuelnu Liga Nacija Slovenci su kapitulirali po jednom protiv Srbije, Danske i Austrije, ukupno tri puta u šest utakmica, što je prosek od samo 0,5 primiljenih golova po meču - po tom parametru nema im ravnih u Evropi za pomenuti period.

Na drugom mestu je Španija sa pet primljenih golova na devet utakmica (0,55), treće mesto dele Engleska sa odnosom 6/9 (0,67) i Danska sa četiri primljena gola u šest utakmica (0,67).

Četvrto mesto zauzima Portugalija sa primljenih pet golova iz sedam utakmica (0,71 po meču), a peto Francuska sa učinkom od šest primljenih golova iz osam utakmica (0,75). Srbija se takođe defanzivno visoko kotira u ovom rangiranju, šesta je, odmah je iza Francuske sa četiri primljena gola u pet utakmica (0.80 po utakmici).

Doterao je, čini se, Piksi odbranu ali na drugoj strani terena, kada treba napasti protivnika, dati gol, očito mnogo toga škripi.

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Podeli:

Komentari 5

Podeli:

Fudbal

Ronaldo ostao bez trenera

Fudbalski klub Al Nasr saopštio je da je raskinuo ugovor sa dosadašnjim trenerom prvog tima Portugalcem Luisom Kastrom.

Tanjug

17:30

32 min

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu