Nova vest
Fudbal 3

11.9.2024.

16:20

Srbin koji najbolje pliva u grčkim vodama

Fudbalska reprezentacija Grčke pod komandom srpskog trenera Ivana Jovanovića posle dva meča u Ligi Nacija ima maksimalan učinak uz gol razliku 5:0.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Grci su posle pobede nad Finskom kod kuće (3:0) porazili i Republiku Irsku u gostima (2:0), pokazali vrlo zrelu partiju u oba pravca, modernu, kolektivnu, baš po skicama Jovanovića, i napravili savršenu uvertiru za ono što ih čeka za mesec dana - meč sa Englezima u gostima.

Biće to i najbolji test mogućnosti ekipe koju je sjajno na startu svoje selektorske karijere sa Grcima počeo rođeni Lozničanin.

Grčki mediji veličaju ekipu i biranim rečima pišu o selektoru koji im isporučuje ono što žele da vide od nacionalnog tima - rezultat.

"Pre sveha, čestitke igračima na pobedi. Hvala na svemu što smo imali ovih nekoliko dana zajedno, uživao sma u svakom trenutku. Odradili smo vrlo dobar posao i sada smo postavili ispred nas još veće ciljeve i obaveze. Ponosan sam što radim sa vama, divnih mesec dana je ispred mene, ali ne zaboravimo da nas veliki posao tek očekuje, protiv Engleske na Vemblju", ovo je bio govor Jovanovića igračima u svlačionici posle meča sa Irskom.

EPA-EFE/DAMIEN EAGERS

Jovanović, nije naodmet podsetiti, dugi niz godina savršeno pliva u grčkim vodama, svojevremeno je uveo kiparski APOEL u Ligu šampiona (te odine od FSS dobio nagradu za najboljeg srpskog trenera), a poslednji važan uspeh imao je sa Panatinaikosom kojeg je vodio do Kup trofeja, ujedno uneo prvi trofej u vitrine "zelenih" posle osam godina sezona (2021/2022).

Naredne sezone dugo je bio u trci za titulu, da bi u prethodnoj takmičarskoj kampanji bio jednako uspešan sve dok uprava kluba nije odlučila da ga otpusti jer ekipa nije igrala "atraktivan fudbal". PAO se "debelo" ogrešio o Jovanovića, u jeku sezone na klupu je seo iskusni Turčin Fatih Terim, i to u trenutku kada su Atinjani bili na bod iza lidera AEK-a.

Desilo se potom ono što su mnogi očekivali da će se desiti - Terim nije uspeo da donese boljitak i ne samo to, smenjen je i pre kraja sezone koju je PAO završio na četvrtom mestu prvenstva doduše uspeo je da osvoji Kup trofej i spasi sezonu, sa drugim stručnjakom.

U međuvremenu Jovanović nije bio dugo bez posla, ne samo da ga je našao već su mu Grci ukazali najveće moguće poverenje i dali mu da vodi brigu o reprezentaciji, i to u godini kada su proslavilidve decenije od osvajanja čuvenog EURO 2004. godine.

Standings provided by Sofascore

 

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu