Nova vest
Fudbal 5

10.9.2024.

19:10

Bura u Hrvatskoj – Kalinić dobio otkaz

Uprava splitskog Hajduka odlučila je da raskine ugovor sa sportskim direktorom Nikolom Kalinićem.

Izvor: Sportske novosti

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia/Tom Dubravec

Nekadašnji reprezentativac Hrvatske je tu funkciju preuzeo u maju ove godine kada je nasledio Mindaugasa Nikoličijusa.

Međutim, očigledno je a stvari nisu išle najbolje, jer je do promene došlo posle svega nekoliko meseci.

"S Nikolom smo se razišli posle završetka prelaznog roka imajući u vidu ono što je najbolje rešenje za Klub u ovom trenutku. Zahvaljujem mu što je prihvatio ovu ulogu u teškom trenutku te jako poštujem njegovu emociju koju iskazuje prema Hajduku. Odluku smo saopštili treneru Đenaru Gatuzu, kojem je kao i svima u klubu u sledećih nekoliko dana glavni cilj da se maksimalno  fokusiraju na predstojeći derbi, kako bi ekipa imala što kvalitetniju fizičku i mentalnu pripremu. Budući da se radi o izuzetno važnoj poziciji, tokom sledeće nedelje ćemo predstaviti novog sportskog direktora i sportsku strategiju kluba za koju smatramo kako je dugoročno jedina ispravna za Hajduk. Nikoli Kaliniću se još jednom zahvaljujemo na svemu i želimo mu mnogo sreće i uspeha u nastavku karijere", poručio je predsednik uprave kluba, Ivan Bilić.

Za sada, još se ne zna ko će naslediti Kalinića, ali jedno je jasno, više će se znati posle velikog derbija sa Dinamom koji se igra na Maksimiru u petak 13. septembra od 20 časova. 

Inače, Kalinić je kao igrač ponikao u Hajduku za koji je igrao u dva navrata, dok je za reprezentaciju Hrvatske na 41 utakmici postigao 15 golova.

Podeli:

Komentari 5

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Apps

"Dva plus dva je jednako šest"

Bliži se rok do kojeg bi TikTok trebalo da bude prodat nekoj američkoj kompaniji, a u suprotnom kompanija će biti zabranjena u Americi.

Forbes

10:00

2 h

Novo Sport Video Menu